Megállt a magyar futó az Európa-bajnokság döntőjében, hogy segítsen csapattársán

2017. július 23. 12:00

Feláldozta döntőjét az Európa-bajnokságon a magyar futó, Pavuk Tíra hogy segítsen az elesett csapattársán. Fair play díjas cselekedet.

2017. július 23. 12:00

Tóth Lili Anna vezetett az U-20-as Európa-bajnokság 3000 méteres gátfutás döntőjében, amikor megbotlott az egyik gátban és nagyot esett. Többen ráléptek vagy átléptek rajta, majd jött Pavuk Tíra, a magyar versenyző csapattársa és lényegében a döntőjét feláldozva, megállt segíteni a bajba jutott Tóth Lili Annán. A fantasztikus cselekedettel Tíra komoly jelölt lehet a fair play-díjra. 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2017. július 24. 10:32
Ja, mivel 13-an indultak, s egy kiesett, nyilván hogy 12-ik=utolsó! Tessék megszámolni őket! Így lehet manipulálni!
A teremburáját
2017. július 24. 10:28
Többször is megnéztem a videót, nos: 1. az nem látszik, hogy valaki rálépett volna (futócipővel az nem semmi!), az igen hogy átugorják; 2. a honfitárs tök utolsóként érkezik, lehajol, elkezdi karjától fogva rángatni a társát, valamit beszélnek, majd fut tovább; 3. ha ezután még egyéni csúcsot is elér, akkor az nem lehet valami csodás. Természetes, hogy a honfi/csapattárson segíteni akarsz, de ez a rendezők dolga, nem kell elájulni tőle. Aki ugyanis látott már pár atlétikai versenyt, az tudja, hogy a legritkább eset, hogy a mezőny megállna egy eleső mellett! Aki nem üti meg magát az úgyis fel áll s vagy folytatja, vagy feladja, ha meg fel sem tud állni, azt úgy is ellátják.
röviden
2017. július 24. 09:20
Nem elsősegélyt akart nyújtani, hanem biztatással segíteni. 110 gáton nyilván nem állt volna meg, de a 3000 akadály kicsit más.
Akitlosz
2017. július 23. 16:34
Hát az utolsó helyről olyan sokat éppen nem áldozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!