LMP: Elvtelen a Fidesz külpolitikája

2017. július 03. 16:01

Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja Orbán esz-Szíszivel és Erdoğannal való találkozása okán kritizálta a kormány külpolitikai tevékenységét.

2017. július 03. 16:01

Az LMP megengedhetetlennek és Magyarország számára károsnak tartja, hogy a kormány ahelyett, hogy az Európai Unió védelmi és közös külpolitikájának erősítésére törekedne, egyre inkább katonai diktátorokat és emberi jogokat lábbal tiprókat fogad – reagált az ellenzéki párt elnökségi tagja arra, hogy hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök tárgyalt a hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Abdel-Fattáh esz-Szíszi, egyiptomi elnökkel.

Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja úgy vélte: nemcsak az a baj ezzel a látogatással, hogy elvtelen a magyar külpolitika, hanem az is, hogy ezek „béna dolgok”, amelyek miatt Magyarország nem fog pénzhez jutni. Érthetetlennek tartotta a látogatással kapcsolatos kormányzati „​sunnyogást”, szerinte az ország külpolitikája nem Orbán Viktor személyes utazási naptáráról kellene, hogy szóljon, hanem arról, hogy Magyarország milyen szövetségi rendszerben politizál.

A politikus feltette a kérdést, hogy az izraeli miniszterelnök közelgő magyarországi látogatása hogyan viszonyul ahhoz az „​eklektikus” magyar külpolitikához, amelyben az elmúlt időszakban volt iráni atommegállapodás, törökországi látogatás és találkozás az egyiptomi elnökkel.

A Jobbik köztársasági elnökkel szemben kezdeményezett megfosztási eljárásáról kérdésre válaszolva Ungár Péter elmondta: nem kaptak felkérést a Jobbik-frakciótól az ügyben, de ha ez megtörténik, akkor az elnökség dönt majd arról, hogy támogassák-e a kezdeményezést. Hangsúlyozta: Áder János „​nem most vesztette el köztársasági elnök jellegét”, de az a szomorú, hogy Jobbik csak akkor jött rá erre, amikor saját érdekei sérültek. Ezzel együtt az LMP egyetért azzal, hogy a plakáttörvény alaptörvény-ellenes, és nem lett volna szabad aláírnia az államfőnek – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. július 03. 22:45
Öcskös! Te mihez szagolsz?!
TonyKann
2017. július 03. 21:13
Chancellor Angela Merkel meets with with President Abdul Fattah el-Sisi in Egypt March 3, 2017 at 2:59 am Péter olvasod te a híreket? Tudod, hogy pl. a Siemens milyen remek üzleteket köt a gázturbina piacon?
jetta84
2017. július 03. 20:59
Nagy koponya vagy. Honnan jönnek a migránsok az eu-ba? Törökország felől Ázsiából és Afrikából Líbia és Egyiptom felől.
jetta84
2017. július 03. 20:35
Ha nem tudnád az eu tagja vagyunk.Miért kellene szorosabbra fűzni a viszonyunkat az eu országaival, amikor így is túl szorosan kapcsolódunk egymáshoz.Az olyan országokkal kell együttműködni akinél valamilyen célt, megállapodást el lehet érni, ami egyik ország rovására sem megy és mind2 ország profitál belőle. Na ez a külpolitika, nem az amiről beszélsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!