Nyilván annak adok át érmet, akinek szeretnék

2017. július 24. 16:08

Mindent meg kell tennünk, hogy ne csak 7000 ember tapsoljon, élvezze ezt a csodát, amit a férfi- vagy a női válogatott döntője jelent. Interjú.

2017. július 24. 16:08
Gyárfás Tamás

„Mondja meg egyértelműen, lehetséges-e a vízilabdadöntőt a Duna Arénába hozni?

A szándék mindenki részéről közös. Kemény Dénessel, a vízilabda-szövetség elnökével egyeztettem, ezt követően Marculescu úrral beszéltem. Nemhogy megtelne a lelátó, de kétszer annyian is lennének, még a Duna Arénában is, hiszen Magyarországon imádják a vízilabdát, ez mindenki számára kiderült itt. Mi több, a japánok a japán–magyar női vízilabdameccs után jöttek oda hozzám, hogy ez a tömeg mind miattunk van-e itt. Aki pedig a nyitónapi előfutamokon kint volt, nem hitte el, hogy ennyien lesznek, szétdurrant a lelátó. Érdemes volt ezt a vb-t idehozni, meg még érdemes más eseményt is.

A lényegre térve…

...mindent meg kell tennünk, hogy ne csak 7000 ember tapsoljon, élvezze ezt a csodát, amit a férfi- vagy a női válogatott döntője jelent. Tévében is lehet ezt ünnepelni, de személyesen egy örök élmény. Ugyanígy látja Kemény és Marculescu, de mind tudjuk, hogy amit Borsa Miklós szóvivő elmondott, az igaz. Gondolja végig! Közvetíti a döntőt sok-sok ország. Ha egy tévénél be van írva, hogy este 8-kor megy az Anyám tyúkja című film, és a nagymama azt szereti, akkor minden marad. Ha csak egy tévétársaság azt mondja, hogy nem járul hozzá az átszervezéshez, akkor hiába minden. Ők kifizették a közvetítést, és ezt tiszteletben kell tartani.

Ön mint FINA-alelnök bizonyára célzottja volt a Hosszú Katinka által létrehozott profi úszószövetség nagy hangú kritikáinak. Észlelt valamit ebből a világbajnokság eddigi napjai során?

Nem. A FINA-ban nem is volt szó erről. Augusztus 2-án kezdődik a világkupa, tehát kevéssel a világbajnokság után, akkor nyilván napirendre kerül. Most, ha hiszi, ha nem, mindenki a vb-vel foglalkozik, van itt tennivaló.

Kinek ad át érmet a világbajnokságon?

Bevallom, most azt sem tudom, hogy hívnak engem… Betegesen rohangál itt mindenki, köztük magam is, hogy mindenütt helyt álljunk, de ezen még nem gondolkodtam. Nyilván megvan a lehetőségem, hogy annak adjak át érmet, akinek szeretnék. Azt tudom, hogy hétfőn Thomas Bach NOB-elnök és Julio Maglione kezd.”

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. július 26. 10:55
Azt el kell ismerni, hogy Gyárfás nélkül nem lett volna itt a VB. Nem egy jellem, de nagyszerű szervező.
BőröndÖdön
2017. július 25. 17:15
Gyafi,vigyázz,újra keresik a Fenyő gyilkosság felbújtóját...:)
pollip
2017. július 25. 13:19
Gyárfásnnnak: Tiszteletem a vizes vb-ért és a rövidpályás vb rendezésének elnyeréséért. Nagyon tetszik a vb emblémája, én egy virágot látok, benne vízcseppel, ami maga az élet. Gratula a tervezőjének. Mivel Ön a Fina nyolc tagú vezetőségében helyet kapott, talán módot lehetne találnia arra, hogy a nyíltvizi úszás szabályait megváltoztassák. Felháborító és nem sportszerű, ahogy ütik-vágják, csépelik egymást a versenyzők. Ilyet nem látni pl a hosszútávfutóktól.....................stb. Lehetne csúsztatva indítani őket ( mint az öttusa futás), a verekedőt azonnal kivenni a pályáról, és biztosan lehet találni más módot is, hogy elejét lehessen venni a verekedéseknek.
pemete jakab
2017. július 24. 19:26
"Nyilván annak adok át érmet, akinek szeretnék" Feltéve ha az első háromban végez. Bár, ki tudja? Ma már bármi megtörténhet, hisz a versenysport rég nem a sportról szól. Noha még annak sincs túl nagy jelentősége, ha valaki nyer egy érmet. Társadalmilag teljesen irreleváns az ilyen teljesítmény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!