Félmilliárd forintból újul meg két iskola Miskolcon

2017. július 15. 10:34

A miskolci polgármesteri hivatal közlése szerint egy uniós pályázatnak köszönhetően több száz millió forintból épülhet újjá két iskola a városban.

2017. július 15. 10:34

„Általános iskolák újulnak meg a nyári tanítási szünetben Miskolcon, a város önkormányzata uniós pályázaton két intézmény korszerűsítésére több mint 500 millió forintot nyert” – közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Módszertani Intézménynél az általános iskola épületének homlokzatát szigetelik, lecserélik a nyílászárókat, és megújul a fűtési rendszer; az épület tetején egy napelemes rendszert építenek ki. A projekt az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a támogatás összege csaknem 164 millió forint.

Ugyancsak megújul a Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola. Itt is az épület energetikai korszerűsítése a cél, a munkákra csaknem 365 millió forintot fordítanak.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2017. július 15. 19:00
Lehet rinyálni, prolik!
pemete jakab
2017. július 15. 16:58
"A miskolci polgármesteri hivatal közlése szerint egy uniós pályázatnak köszönhetően több száz millió forintból épülhet újjá két iskola a városban." Ez is brüsszeli pénzből. Uniós infúzión van az ország. Milyen nép az, amelyiknek még annyi pénze sincs és/vagy amelynek úgy gondolkodik a hatalmi "elitje", hogy az ország jövőjébe, az oktatásba sem tud beruházni a saját pénzéből?! Miért a vizes VB-vel akarjuk megmutatni a világnak, kik vagyunk? Miért nem azzal, hogy a PISA és hasonló felmérésekben az első tízben van az ország?
OberEnnsinnen
2017. július 15. 14:27
EMMEgy a fidesz alatt: alopás ,alopás...
alex.leopardi
2017. július 15. 13:29
pénzkidobás bazdmeg,hülyék a fideszcsicskák,szobrot a ballibsiknek és a cigányoknak,minimum százezret
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!