Ungváry: Ügynök volt Horn Gyula

2017. május 04. 08:32

„Harcos” fedőnéven folytatott ügynöki tevékenységet a rendszerváltást megelőzően Horn Gyula egykori MSZP-s miniszterelnök – állítja Ungváry Krisztián. A történész az RTL Klubnak azt mondta: nyilvánvaló, hogy Horn önként vált ügynökké.

2017. május 04. 08:32

Horn Gyula is ügynök volt, és „Harcos” fedőnéven tevékenykedett Ungváry Krisztián szerint. A történész az RTL Klubnak elmondta: Hornt valószínűleg egy szófiai külszolgálat alkalmával választhatták ki ügynöknek.

Ungváry Krisztián azért hozta nyilvánosságra kutatásai eredményét, mert figyelmeztetni akar arra, hogy amíg nem nyilvánosak az ügynökakták, addig a politikusok és a közéleti szereplők zsarolhatóak. A történész kritizálta, hogy még mindig nem került át minden irat, illetve számítógépes adat az állambiztonsági levéltárba.

 

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2017. május 04. 23:55
Ez most kábé olyan, mintha Hitlerről kiderülne, hogy kínozta az állatokat.
írmag
2017. május 04. 23:29
Végeredményben a megválasztásával vált bizonyossá, hogy a rendszer megváltoztatása kisiklott, rossz vágányra került. A Fidesz és Orbán Viktor mindhárom megválasztásánál egy kényszerült helyzetet próbál korrigálni, és emellett az ügynök kérdést, a kommunista időszak bűneinek nevesítését és számonkérését, a privatizációs bűnökkel együtt el kell végezni. Ezek nélkül nem lehet egységet megvalósító és arra törekvő magyar jövő.
Agnieszka
2017. május 04. 17:55
Eddig arról volt szó, hogy párttagokat nem szerveztek be. Egyébként Horn Gyulát már nem lehet zsarolni. Ráadásul ő valószínű párt feladatként jelentett. Ungvári nyilvánosságra hozhatná a megrendelők listáját.
Conduct
2017. május 04. 17:47
És még vajon hànyan a mai "hazafiak"közül?A Vezér apja párttitkár,,a neje apja besúgó ő maga kisz-titkár volt.Tehát ez ebben az országban nem hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!