Vér, takony, nyakon b.szás, kommunikáció

2017. május 10. 07:37

Úgy fel van bolydulva a magyar közélet, mint a csirkeól, mikor bezúzunk egy dinnyehéjat a baromfik közé.

2017. május 10. 07:37
Tóth Csaba Zsolt

„Úgy fel van bolydulva a magyar közélet, mint a csirkeól, mikor bezúzunk egy dinnyehéjat a baromfik közé. Van itt minden: az egyik a taknyán, vérén vonszolná ki, a másik nyakon b.szná, a harmadik öléssel fenyegetőzik. Beszállt már a ringbe fideszes, jobbikos, emeszpés, szuperbalnagyonlibsis, féldemokrata és féldiktátor egyaránt, pattognak a politikusok, az újságírók és a Facebook-huszárok is. Szép.

Mindeközben maga az újból beiktatott köztársasági elnök int visszafogottságra, kulturált hangnemre, az indulatok fékezésére, már-már kiegyezést emlegetve. Szavainak súlya jól mérhető a napi hírekben, hatása pontosan ugyanakkora lesz, mint szoruláskor egy újabb kávénak: valami megindul, de a dicső áttörés nem történik meg. Közben a sok bazzegolás közepette minden oldalról mindenki szerzetesként aggódik, hogy minő durvaság van itt, micsoda mán a hangnem, meg hogy mi lesz a rovott múltú és jelenű magyar parlamenti fílinggel és berendezkedéssel.

Mást javaslunk. Engedjétek el magatokat, fiúk, férfiak, hölgyek, urak. Elég a megjátszásból, a félremagyarázásból, a füllentésből, a csúsztatásból, a fojtogató »demegmondanámnekikdenemtehetem«-érzésből. Jó ez az út, csak így tovább. Vágjátok a szeme közé a senkiháziaknak (kilétük nyilván változó és attól függ), hogy mekkora idióták, hogy legszívesebben mit csinálnátok velük, hogy milyen egy szemét világ ez, hogy ezek az azok össze-vissza pofázhatnak hülyeségeket, hogy tolatna ki az agyuk a koponyájuk védett garázsából. Kertelés nélkül mondjátok meg azokoknak meg ezekeknek a véleményeteket, ne hagyjátok magatokat, ne csináljátok össze magatokat egy kamerától, ne sunnyogjatok el feszülten dühöngve, adjátok ki magatokból az érzést, úgyis csak egyszer élünk.

Előtte azért lenne egy kisebb kérésünk: menjetek el egy olcsóbb kommunikációs tanfolyamra. Ott nagyon okos dolgokat hall ám az ember.”

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2017. május 11. 09:09
Ideiglenesen csillapodhat a durva hangnem a mostani csúcsra járatás után de ne várjon senki teljes váltást . A helyzetből fakadóan nem is lehet . --- Azokban a szituációkban ugyanis amikor az ellenzéknek (pártok,médiája,kommentelők, szimpatizánsok) túl hosszúnak tűnik a kormányzás és túlzottan mást nem tehet akkor akaratlanul is felerősödnek ezek a hangok . Ez így történt 2009-2010-ben is. Most is ezt éljük . Tehát a jelenség ugyanaz csak a szereplők változtak . --- A különbség annyi hogy akkor az elégedetlenség (ország gazdaságilag mélyponton , hatalmas adósság mindenkin) hozott is nagy fordulatot , ami most nem várható hisz egyrészt minimális szavazatvesztés mérhrető a kormányzók oldaláról másrészt a gazdasági helyzet jóval stabilabb és az idei év még csak kedvez a kormánynak . ---- Így a harmadik folyamatos választásnyerésnek nagy az esélye . Ebben a helyzetben , ennek tudatában a teljes tehetetlenség érzése uralkodik el a vesztes félre szorultakon . Kérdés hogy a trásadalmi feszültség enyhítése érdekében (ami törvényszerű) tesz e nagyvonalú lépéseket a jövő évi választási nyerés után a kormánypárt . Ez nem kötelező számára de adható kategória .
Einar
2017. május 10. 10:55
Ez a balliberális őrjöngés egyfelől, aztán a provokációkra kapott válaszokon a műfelháborodás másfelől, pusztán csak frusztráció, a tehetetlen düh és gyűlölet következménye. Ugyanis hiába gründolják nagy igyekezettel a színes forradalmat, médiájukkal hiába uszítanak, benne szakértőkkel hiába szakértik meg minden nap az orbánizmus végét, az csak nem akar eljönni. Annak idején "mindenkiárpibácsiját" kifütyülték. Na nem síppal, dobbal, megafonnal és szirénákkal, hanem csak úgy érzésből. A ballib akkor is őrjöngött és évekig fasisztázott, meg hát hogy ez milyen csúnya dolog... 2006-ban, a ballib újságírók nem győztek felháborodni és csőcselékezni a "Gyurcsány takarodj" rigmus miatt. A ballib által utasított rendőrség, brutálisan, véresre vert bárkit aki kiment az utcára. "Kuncze Gábor. Emlékeztetett, törvény szerint engedély nélküli demonstráció esetén a rendőrségnek nincs mérlegelési joga. "Azt tette, ami a dolga: helyreállította a rendet Budapesten." Most új idők járnak. A ballib másol, azaz másolna. Egy eredeti ötletük sincs. Másolja a jobboldalt és Orbán Viktort, még a rigmusokban is. Politikusaik rendere évértékelőket tartanak, noha ez nemrég még az orbáni önkény egyik jelképe volt. A Momentum pl. polgári köröket utánoz a "cselekvés kis köreivel". Megmondóembereik uszítanak, mozgósítanak, háta eljön az ő "kétezerhatuk". Nagyon európaian rángatnák ki a képviselőket a parlamentből, akasztanának lámpavasra és rendőrt ölnének. A ballib média hallgatólagos szimpátiával, hátba veregetésekkel ünnepli ezeket bujtogató gulyásmarci kommandókat. Persze, a másik oldalról néhány viszkető tenyér és aannak a ténynek a közlése, hogy rendben, ha 2006-ot akartok ahhoz azért az egyenlőség elve alapján, járna némi véres taknyoncsúszás is meg egy adag szemkilövés... úgyhogy tessék megbecsülni, hogy mennyivel különbek vagyunk nálatok! 2006-ban a ballib média nem tudósított, csak hallgatott. Hallgatott Európa is. Nem szólaltak fel demokráciaféltő guy verhofstadti rémpofák az EP parlamentban sem. Magyarországon ma a nemzetben gondolkodók többségben vannak, mint az univerzális politikai rendszert igénylő nemzetellenes erők. Mi azon leszünk, hogy csakúgy mint ahogyan nem lehet szavazni Magyarország államformájáról sem, ne lehessen már több nemzetállami jogot átadni országhatáron kívüli hatalmi központoknak. Hát így állunk.
zakar zoltán béla
2017. május 10. 10:39
Nullás írás!
KannibálTatárÚr
2017. május 10. 09:11
Valamikor voltak a párbajok. Mindenki meggondolta, hogy érdemes-e néhány elejtett sértő szóért az életét kockáztatni. Ma a sértegetést még a bíróságok is védelmezik: csak a véleményét mondja a sértegető, márpedig megtiltani a véleménynyilvánítást sérti az emberi jogokat. Mennyivel más lehetne a helyzet, ha a sértegetés is tettlegesség szintű bűncselekménynek számítana, ami ellen bizony indokolt fellépni akár testi erővel is. Gyerekkoromban még a másik ember tiszteletére tanítottak. Ennek ma már nyomait sem találjuk. A tiszteletlenség, sértegetés, hazudozás a rendszerváltás tartozéka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!