Megkezdődött az érettségi

2017. május 08. 09:21

Hétfőn reggel nyolckor magyar nyelv és irodalom vizsgával vette kezdetét az érettségi időszak.

2017. május 08. 09:21

Pontban reggel nyolckor a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával kezdődött meg a tavaszi érettségi időszak. Körülbelül 73 ezer diák ült most az iskolapadba, hogy számot adjon a tudásáról. Erre közép- és emelt szinten is 240 perc áll rendelkezésre.

Idén a középszintű vizsgán megváltozott a feladatlap második, szövegalkotási feladatrésze. Míg korábban a diákoknak egy művet kellett részletesen elemezniük, most két szövegalkotási feladatot kell megoldaniuk. Először egy érvelő vagy egy köznapi írásbeliséghez kapcsolódó szöveget kell megírniuk, majd választhatnak egy műértelmező és egy műveket összehasonlító feladat közül.

Az Eduline értesülése szerint az érettségi első részében a diákok Petőfi imázsáról olvashatnak egy interjút, amely témában néhány éve megjelent könyv szerzőivel készült, majd ezzel kapcsolatban kell válaszolniuk tíz hosszabb kérdésre. Az érveléses feladat Tisjlár Roland A humor szerepe és szerveződése a társas kapcsolatokban című doktori értekezéséhez kapcsolódik, a gyakorlati szövegalkotás részben pedig a helyi közlekedési vállalat egyik pozíciójának enyeréséhez kell motivációs levelet írni.

Kedden a matematika, szerdán a történelem vizsgák következnek, majd csütörtökön és pénteken angolból és németből érettségiznek a tanulók.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Crüwel
2017. május 08. 19:57
Az igen : "enyeréséhez kell". Magyar érettségiről olvashattunk egy pár sort. :) :)
zakar zoltán béla
2017. május 08. 09:35
2005 óta csak egy pótlék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!