Mégis felállítottak egy Horthy-szobrot, csak máshol

2017. május 21. 10:26

Perkáta helyett végül Kálozon, a magántulajdonban levő Zichy-Széchenyi-kastély parkjában állítottak szobrot Horthy Miklósnak.

2017. május 21. 10:26

Szobrot állítottak Horthy Miklósnak a Fejér megyei Kálozon, a magántulajdonban levő Zichy-Széchenyi-kastély parkjában szombaton. A Magyarország egykori kormányzóját ábrázoló mellszobrot a kastély tulajdonosa fogadta be. Eredetileg a szobrot a szintén Fejér megyei Perkátán szerették volna felállítani, ám ott a helyiek tiltakozása miatt az önkormányzat visszavonta korábbi engedélyét.

Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke a rendezvényen azt mondta, további szobrokat kívánnak állítani Horthy Miklósnak.

 

 

(MTI)

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. május 22. 06:07
Az első fecske...Reméljük egyszer végre méltó helyre kerül (Budapest valamelyik terére) egy Horthy szobor.
flesh ripper
2017. május 21. 19:57
Nem tudom ki a fasz dilettáns, amatőr, tehetségtelen, iskolázatlan barmok csinálják ezeket a szörmedvényeket:), förmedvényeket??? Mert akár Horthyról is lehet jó szobrot csinálni..., sőt Dzsordzs Soros bácsiról is lehet jó szobrot csinálni. A szobrászat (is), márcsak olyas valami, hogy kell hozzá tehetség, tudás és gyakorlat. Pl. általában 4-5 évig tanulják középfokon, 5-6 évig tanulják felsőfokon (egyetemi szinten), majd 2-3 évig is mesterszakon. Ha valaki elvégzi ezt a kiképzést, akkor, még ha nem zseniális is, akkor is képes egy fejszerű képződményt mintázni, faragni stb. Manapság egy kiöregedett fogorvos, nyögdíjas közértes, levitézlett önkormányzati képviselő, kiégett vidéki színész, szimplán kinevezei magát szobrászművésznek, festőművésznek..., mivel az óvodában anno, ügyesen gyurmázott és a harmadik elemiben megnyerte az iskolai rajzverseny különdíját, amit a nagymamája alapított. A következőkben, az önkinevezett szobrászművész végighaknizza a falusi, községi és kisvárosi önkormányzatokat és "Hét vezér", "Turul és Vérszerződés", Szt. István leszúrja vajkot", "Mária Magyarország Nagyasszonya", "Horthy Miklós", "Kádár János Gagarinnal szexel", "Dzsordzs Soros meghódítja a Világegyetemet" című monumentális térszobrainak méretarányos makettjeivel. Megcsinálom egymilláért sárgarézből, Csónaklakkos tiszafa-gyökérből, pévécéből, vagy amiből kérik és még vissza is osztok a képviselő uraknak kétszázezret!
szotyiratöbbpénzt
2017. május 21. 17:36
A dédanyám, (aki még Bécsben született, fiatalabb testvérei már Kassán, attól függően, hogy orvos apjukat hova helyezték) keresztszülei voltak Horthyék. Ahogyan sok akkori, sok gyerekes polgári családban, az én felmenőim is felkérték erre a Kormányzót, s így minden Karácsonykor, születésnapon érkezett valamilyen ajándék. A nagyszüleim történetei, amit gyerekkoromban olyan szívesen hallgattunk mind erről az időszakról szólt. Nagyanyám és húgainak zárdista éveiről, nagyapám cserkész, ill. egyetemista idejéből, mindezt a Horthy korszak alatt. Felnőttként, családapaként, akármit is gondolok a magyar napi politikáról, ezek a személyes történetek belém égtek. Így nem tehetek mást, mint üdvözölnöm a Horthy szobor felállítását.
kjkj945
2017. május 21. 17:20
Ma, Magyarországon - 2013.11.03-án: Horthy szobrok, emléktáblák és névadó helyek: 1. Budapest: V. kerület - mellszobor - Szabadság tér, Hazatérés temploma avatása: 2007.; 2. XVI. kerület - emléktábla - Veres Péter út (2009 óta), 3. XVII. kerület - emléktábla - Szabadság sgrt (2008 óta), 4. Kenderes - 1993 óta (Jász-Nagykun-Szolnok megye) Horthy kastélya, szoborral, múzeummal, működő középiskolával, "természetesen" az egész városban a holokausztról egy árva szó sincs... Horthy és családja kriptája Tengerészeti (Horthy) Múzeum irredenta Trianon szobával Katolikus templom Horthy családtagjairól mintázott freskókkal, 5. Páty (Pest megye) utca elnevezés az egykori kormányzóról Horthy-köz (2001), 6. Szeged, Horthy csónakház és az odavezető Horthy sétány (csak a sétány 2009-es, a csónakház régebbi, szocialista alpolgármesteri asszisztálással felavatva), 7. Szeged, Horthy-dombormű (2011) (a korabeli lett visszahelyezve!!), 8. Csókakő (Fejér megye) Horthy-mellszobor (2012), 9. Kereki (Somogy megye) Horthy fa szobor a Horthy téren (ahol a szobor van, az a kis turista tisztás Horthy tér egyben - 2012), 10. Harc község (Tolna megye) Horthy-tábla (2012), 11. Debrecen Horthy emléktábla (2012) - Református Kollégium - a korabeli lett visszahelyezve, gárdisták és a református püspök avatta!, 12. Gyömrő (Pest megye) Horthy tér majd park (2012), 13. Kunhegyes (Jász-Nagykun-Szolnok megye) Horthy utca (2013), 14. Budapest 2013 november 3 -án, 10 órakor a JOBBIK Horthy Miklós szobrot avasson Budapest szívében, a Szabadság téren. 15. 2013-11-03. Budapest. A Hazatérés Temploma alapkőletétele és az első bécsi döntés 75. évfordulója alkalmából leleplezték Horthy Miklós bronzba öntött mellszobrát a templom előterében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!