A DK tüntetéssel akarja megakadályozni a Horthy-szobor felállítását

2017. május 14. 16:41

A DK úgy véli: ha nem akadályozzák meg a perkátai Horthy-szobor felállítását, „akkor holnap dicshimnuszokat írnak majd a fehér terrorról, holnap után pedig újra zsidózni fognak »sorosozás« helyett”.

2017. május 14. 16:41

A DK meg akarja akadályozni a perkátai Horthy-szobor felállítását, ezért a párt május 20-án tüntetést szervez az esemény helyszínére.

A szoborállítást három magánszemély kezdeményezte, Somogyi Balázs polgármester és az önkormányzat fideszes többsége pedig megszavazta. Gyurcsány Ferenc pártja a történteket úgy értelmezte, hogy

„A magyar jobboldal láthatóan semmit sem tanult a múltból, ha újra áramos drótkerítésekben és Horthy-szobrokban látja a magyar jövőt. Ha ma hagyjuk, hogy Horthy-nak szobrot állítsanak, akkor holnap dicshimnuszokat írnak majd a fehér terrorról, holnap után pedig újra zsidózni fognak »sorosozás« helyett.”

„Nem fogjuk hagyni, hogy a magáról minden emberi és civilizációs kontrollt ledobó jobboldal a zsigeri idegengyűlöletét a fasiszta romantikában élje ki” – áll a Földi Judit elnökségi tag által jegyzett közelményben.

A DK már korábban is szervezett szoborellenes tüntetést, 2015-ben az ellen tiltakozott a párt, hogy Hóman Bálint szobrot kapjon Székesfehérváron.

Összesen 329 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketeöves nirvana
2017. május 15. 19:21
A norvégok az összes zsidójuktól megsgabadultak gyorsan a haboru alatt. Mégsem cseszteti őket senki. És egy norvégot sem bántja a lelkiismerete és senki sem kelt bennük büntudatot. Mind nyugodtan alszik...
dream killer
2017. május 15. 17:52
Horthynak egyetelen értéke volt: a hatalomba kerülésekor és bukásakor ugyanakkora volt a birtoka.
pepo
2017. május 15. 11:05
az áramos drótkerítés igen kívánatos Magyarország határaira, csak nem törpefeszültség, hanem több ezer volt.
MZ/X
2017. május 15. 10:43
Egy újabb patkánylázadás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!