A szegediek ragaszkodnak Botka Lászlóhoz

2017. április 05. 15:20

Nehéz volt olyan embert találni Szegeden, aki ne lett volna elégedett valamilyen formában Botka Lászlóval, a város polgármesterével. Csakhogy a szocialista politikus 2018-ban miniszterelnökségre cserélné a dél-alföldi nagyváros vezetését. A Mandiner arról kérdezte a szegedieket, vajon sajnálnák-e, ha Botka már nem vezetné városukat.

2017. április 05. 15:20
Bukovics Martin

Kedd, napsütés, Botka László. Menjen vagy maradjon? A nénik inkább féltették kedvenc polgármesterüket, sajnálva, ha otthagyná mostani munkáját: „Nem szeretném, hogy ha miniszterelnök lenne, mert még több gáncsoskodást kapna. Biztos, hogy nem érné el ott a célját.”

„Ha miniszterelnöknek mögválasszák, akkor az jó volna” – fogalmazott egy úr a Kárász utcán. Két Széchenyi téren üldögélő férfi nagyon elégedett volt a polgármesterrel, szerintük Botka nagyon érti a szakmáját. Két paddal arrébb, lila napszemüvegben a szocialista politikus egyik személyes jóbarátjába botlottunk, legalábbis ezt állította a kameránknak nyilatkozó férfi, hozzátéve: „Az ország meg a város nagyon jól járna vele. Orbánnal is megegyezett abban, hogy mit kell itt csinálni. Ha összhangba hozzák, Szeged nagyon jól jár!” 

„Sajnálnánk, ha felmenne Budapestre, amióta ő vezeti a várost, dinamikus fejlődést látok” – mondta a Mandinernek egy szegedi egyetemista. Hallgatótársa elmondta, családilag jó véleménnyel vannak Botkáról, szerinte aki polgármesternek jó, miniszterelnöknek sem lehet rossz. „Én örülnék, ha elmenne, Szegeden nagyobb szabadságfok lenne” – közölte velünk a leginkább Botka-ellenes, Klauzál téren fagyizó férfi. Majd hozzátette: „Úgysem lesz miniszterelnök. Megszabadulna tőle Szeged is meg az ország is!”

*

A Mandiner Botka Lászlóval készült interjúját csütörtökön olvashatják.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZolieM
2017. április 06. 10:48
Egyszerű a megoldás. A szegedi Botka fan-club tagoknak nem szabad arra a formációra szavazni jövőre, amelynek Botka a miniszterelnök-jelöltje :)
Soros Zuckerberg Német Szili
2017. április 05. 23:26
Vigyék, akkor.. Nekem ugyan nem kell, pláne nem miniszterelnöknek.
zakar zoltán béla
2017. április 05. 21:07
bukóbakó-2006. május 26. péntek-Őszöd: "Tisztelt miniszterelnök úr, kedves Feri! Hazudtál mindig, de reggel, délben meg este! De ne mondj le, mert étkünk a parlamenti Júdás kenyér/ maradj, s hazudj tovább, az nekünk mindent megér! Komócsin legyen a nevem, ha holnaptól kezdve gumilövedéket nem eszem!"-
Öreg
2017. április 05. 19:02
Na ez is érdekes! Kedves Mandi! Sikerült kiválasztani a Botkát dicsérőket, de aki elmarasztalja, az valahogy kimaradt. Személyes ismerőseim többsége elégedetlen, lehet, hogy azokat nem is kérdezték, vagy nem akarták kérdezni. Biztos vagyok benne, hogy Botka népszerűsége még a baloldalon is kisebb, mint amit itt bemutattak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!