Racionálisan a sajtó- és véleményszabadságról

2017. március 17. 15:06

Ma szabadon elmondhatja a véleményét bárki, de mindenki leszarja a más véleményen levőt, mindenki csak fújja a magáét.

2017. március 17. 15:06
Tomanovics Gergely

„Ma Magyarországon sokan azt mondják, megszűnt a sajtó és a vélemény szabadsága. Különösen az MTVA létrejöttekor és az M1 hírcsatorna propagandaszócsővé silányításakor, az Origo bekebelezésekor, valamint a Népszabadság alattomos módon való megsemmisítésekor lángoltak fel az ezzel kapcsolatos indulatok, holott a sajtó ma is szabad, ahogy a vélemény is.


Ha nem lenne az, akkor ez a blog sem létezhetne, ahogy a 444.hu és az Átlátszó sem.

Az más kérdés, hogy bár szabadon elmondhatja a véleményét bárki, de

- mindenki leszarja a más véleményen levőt, mindenki csak fújja a magáét. Ahogy mondani szokás: a vélemény olyan, mint a seggluk - mindenkinek van, de a másikéra senki sem kíváncsi. Pedig a seglukkal ellentétben mások véleményéből tanulni lehet.

- a kormány véleményével egyetértők barátok, az ellentétes álláspontot képviselők ellenségek, akiket nevetségessé kell tenni és hazaárulással vádolni a létező összes csatornán,

- a kormány véleményével egyetértők kapnak állami támogatást (akár fizetett hirdetések megrendelése formájában) az ellenvéleményt megfogalmazók pedig leshetik

- a kormány véleményével egyetértők a legészveszejtőbb hülyeséget is leírhatják "újságírás" címén, és senki nem mondja nekik, hogy ezt már nem kéne, míg a másik oldal legjelentéktelenebb tárgyi tévedését is darabokra szedik, és különféle összeesküvés-elméleteket állítanak fel.”

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2017. március 18. 15:11
Csak néhány szót változtattam meg haver: -az ellenzék véleményével egyetértők barátok, az ellentétes álláspontot képviselők ellenségek, akiket nevetségessé kell tenni és nacionalizmussal vádolni a létező összes külföldi csatornán, - az ellenzékvéleményével egyetértők kapnak külföldi, akár állami (Norvégia, Hollandia) támogatást (akár fizetett NGO munkatársak, nemzetközi formájában) az ellenvéleményt megfogalmazók pedig leshetik - az ellenzék véleményével egyetértők a legészveszejtőbb hülyeséget is leírhatják "újságírás" címén, és senki nem mondja nekik, hogy ezt már nem kéne, míg a másik oldal legjelentéktelenebb tárgyi tévedését is darabokra szedik, és különféle összeesküvés-elméleteket állítanak fel.”
Öreg
2017. március 17. 20:08
"mindenki csak fújja a magáét" Nem mindenki fújja, csak a Juhász féle barmok, más tudja, hogy a véleményt el is lehet mondani, de az nem olyan feltűnő, mint baromnak lenni!
lucabrasi
2017. március 17. 19:30
Ez a faszi tulajdonképp mit akar?
robbietaylor
2017. március 17. 18:16
Majtényi is megmondta, hogy nincs sajtószabadság!!...és annyira nincs, hogy ezt a tévék közvetítették és az újságok is megírták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!