Eltörlik a villák engedélyeztetését

2017. március 01. 08:56

Nem csak a 300 négyzetméter alatti, hanem az annál nagyobb lakóingatlanok építése esetén is eltörölné az engedélyeztetést a kormány.

2017. március 01. 08:56

A 300 négyzetméter feletti ingatlanoknál is eltörölné az építési engedély kötelezettséget a kormány. Szerintük azért nincs értelme a külön engedélyeztetésnek, mert az építkezéseknél egyébként is be kell tartani a településeken érvényes szabályokat.

Az LMP  szerint mindez csak a nagy luxusingatlanok építtetőit segíti, akiknek így nem kell meggyőzni se a szomszédokat, se az önkormányzatot, mielőtt villát építenek.

Csepreghy Nándor államtitkár szerint „a gazdagok ugyanolyan állampolgárai Magyarországnak, mint a szegényebbek”. A Fidesz pedig azt mondja az ügy kapcsán: az nem a gazdagoknak, hanem a nagycsaládosoknak kedvez.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. március 02. 09:31
Végelláthatatlan pereskedések indulhatnak, ha például az új villa elveszi a panorámát a mögötte állótól (érzékcsökkenés). Amíg alkudozni kellett addig meg lehetett egyezni egy "laposabb" vagy arrébb tolt épületben. Itt azért nagyobb építményekről van szó, mint az én családi házamról, de nekünk is kompromisszumot kellett kötnünk a szomszéddal, hogy neki és nekem is jó legyen.
2017. március 01. 23:18
"A Fidesz pedig azt mondja az ügy kapcsán: az nem a gazdagoknak, hanem a nagycsaládosoknak kedvez." Teljes értelemben életszerű a Fidesz érve! Nehogy már egy 3-4 gyerekes család egy nyomorúságos 300 négyzetméteres odúban nyomorogjon!
Akitlosz
2017. március 01. 18:21
Lehet valakinek akármilyen nagy családja, attól még nem lesz pénze kastélyra, sem palotára. Úgyhogy a fideszes kormányürge nem mond igazat.
liberálzöld.
2017. március 01. 15:06
Az új családmodell. Három gyerek, három villa, négy milliárd. Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok! Ja! És 1 kerék Orbánnak. Amelyik a többit forgatja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!