Véget ér a jeges ár

2017. február 19. 10:27

A tiszai jégzajlás és az azzal járó árvíz vasárnap elhagyja az országot, árvízveszély ezután nem a jég, hanem a csapadék miatt fenyegethet.

2017. február 19. 10:27

Várhatóan a nap folyamán elhagyja az országot a Tiszán levonuló jégtorlasz – mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

Siklós Gabriella elmondta: a még érvényben lévő harmadfokú árvízvédelmi készültségeket nem a vízállás, hanem a jéghelyzet indokolja. Így a jégtorlasz levonulásával várhatóan tovább enyhítik, illetve visszavonják a készültséget.

A belvízi helyzetről azt mondta: jelenleg mintegy 37 900 hektár van víz alatt. A legnagyobb elöntések továbbra is a Körösök és a Közép-Tisza vidékén vannak. Az OVF szóvivője jelezte, jelenleg az időjárás is kedvez a belvízi védekezés szempontjából, a jövő héten viszont csapadékosra fordul idő, emiatt ha további javulás nem is, de stagnálás várható a belvízi helyzetben.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2017. február 20. 13:28
OKÉ, hogy véget ért az ár, de az a sok szemét, Szerbiaba megy? A Dunán miért nincs annyi szemét??? Mert az Nyugatra van??????
Tehetős Totó
2017. február 19. 12:54
A hét hírei Véget ért a jeges ár. MoMa, MoMo jegyespár.
Hanita
2017. február 19. 11:15
Örülök, hogy ilyen szerencsésen megúsztuk és még Jani hősiesség is megismerhettük. Köszönet a VÍZÜGY munkatársainak. Pihenjenek a tavaszi árig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!