Trump tanácsadója lesz Orbán volt tanácsadója

2017. január 24. 22:00

A magyar származású, kalandos életutat bejárt biztonságpolitikai szakértő, Gorka Sebestyén (Sebastian Gorka) Donald Trump elnöki tanácsadói csapatához csatlakozik amerikai hírek szerint.

2017. január 24. 22:00

A magyar antikommunista emigráns Gorka Pál fiaként Nagy-Britanniában született Gorka Sebestyén biztonságpolitikai szakértői pályafutással rendelkezik. Magyarországon az Antall-kormány és Orbán Viktor korábbi környezetében is megfordult.

Miután kritikát fogalmazott meg a magyar jobboldal állapotáról, kikerült a magyar politikából.

Az utóbbi években az amerikai jobboldali Breitbart hírportálnál dolgozott szerkesztőként, szintén biztonságpolitikai téren. 

A Trumpot vállaltan támogató laptól most egyenesen a Trump-kormányzatba léphet be Gorka. A The Hill című washingtoni politikai szaklap szerint az új elnök Nemzetbiztonsági Tanácsának dolgozhat majd.

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvilágosult Demokrata Értelmiségi
2017. január 25. 02:33
Ezzel vége az amerikai demokráciának.
Szúnyog
2017. január 25. 01:41
Apja '56-os. Építész hallgató volt. Aztán építész is lett, s jó eséllyel angol titkosszolga.
szerelem, és nyomás
2017. január 25. 00:18
Na jó ,hát persze tudom ,hogy Orbán Viktor Úr elhatárolódna ettől ,de tudod úgy gondoltam ,hogy meglepem egy kicsit! Gondoltam kedveskedek egy kicsit neki. Na jó hát kitüntetést ezért már nem számítanék fel ,de tudod olyannyira úgy éreztem ,hogy szóval. Vagy nem ?
Zokni
2017. január 24. 23:43
Azért érdekes. E figurát csak a tipikus, és idegesítő megélhetési "biztonságpolitikai szakértőként" ismerem, erőszakos (és primitív) stílusa (bár mos már értem, hogy nyelvi problémái lehettek....), és totálisan félinformált, félművelt és félig végig gondolt eszmefuttatásai miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!