Szigetvári: A kormány meg akarja akadályozni az Együtt füttykoncertjét

2017. január 28. 14:24

Az Együtt füttykoncerttel akar tiltakozni a parlamentnél Vlagyimir Putyin jövő heti látogatása idején, azonban a rendőrség nem áll szóba velük a demonstrációról egyeztetni. Szigetvári Viktor a kormány és a TEK kezét sejti az adminisztratív trükközés mögött.

2017. január 28. 14:24

Az Együtt szerint a kormány adminisztratív eszközökkel akarja megakadályozni a Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti budapesti látogatása idejére szervezett tüntetését.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szombaton budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: február 2-án az Országházban találkozik Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin, akkor pártja a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán füttykoncerttel kíván tiltakozni az „Orbán-Putyin szövetség ellen”, ami szerintük ellentétes a magyar nemzeti érdekkel.

Közölte: a rendőrség illetékes szervei nem kapták meg a felhatalmazást arra, hogy az Együtt munkatársaival egyeztessenek a tüntetésről, a tervezett demonstrációval kapcsolatban semmilyen visszajelzést nem kaptak. 

Úgy gondoljuk, úgy tudjuk, hogy a kormány, a Belügyminisztérium és Terrorelhárítási Központ arra készül, hogy adminisztratív eszközökkel akadályozza meg az Együtt füttykoncertjét” – fogalmazott Szigetvári Viktor, aki felszólította a kormányt, ne hátráltassa, hogy éljenek a gyülekezési jogukkal.

Szigetvári hozzátette: az Együtt arra is hajlandó, hogy a „polgári engedetlenség eszközével élve” elkövessen mindent azért, hogy békés tüntetésüket megtarthassák.

(MTI)

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. január 31. 10:53
Nyugodtan lehet arra sétálgatni, kifütyülni. De mehet egy jó kis asztali JBL-ből is.
hátakkor
2017. január 30. 20:19
Demszkij a saját kátyúi ellen tülköltetett. Afrikai törzsi szokás. Elűzi a gonoszt
vigyor
2017. január 29. 09:15
...már csak egy év, végre kikerültök a Parlamentből, és nem kell a vinnyogásodat hallgatni.
Rockpapa
2017. január 29. 09:09
A legkisebb,de leghangosabb törpepárt.Nem hiszem el hogy néhány fős miniszervezetek mekkora ricsajt tudnak okozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!