Böcskei: Majtényi kapcsán eldől, különutas-e az LMP

2017. január 05. 10:56

GFG szerint lefutott a verseny, Áder lesz az államfő. Böcskei Balázs szerint Majtényinak már a jelölése is érdekes játék lesz, hiszen kelleni fog hozzá legalább egy LMP-s képviselő.

2017. január 05. 10:56

Hatalmas verseny lesz, amelyből megsejthető, hogy ki fog győzni” – fogalmazott mosolyogva G. Fodor Gábor az Echo TV Angard című műsorában az államfő-választás kapcsán. Majtényi László jelöléséről annyit mondott: „Ugyanabban a mederben dolgozik a baloldali-liberális értelmiség. Kéri Lászlóstul, Heller Ágnesestül jelölték ezt az embert, aki megtisztelve érzi magát, megfogalmazza a feltételeit, ugyanabban az értelmiségi beszédmódban elmondja, milyennek kell lennie Magyarországnak. S a játék szépen le fog menni, a köztársasági elnököt pedig Áder Jánosnak fogják hívni. Ezt egy álkérdésnek tartom.”

Böcskei Balázs arra hívta fel a figyelmet, hogy Majtényi jelöléséhez a szocialista képviselőkön túl szükség van a függetlenekre, valamint egy LMP-s szavazatra is, a politológus szerint utóbbi megszerzése izgalmas játék lesz, ha ugyanis beáll a párt a baloldali értelmiségiek jogász jelöltje mellé, a párt különutasságát teszik kockára.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2017. január 09. 15:31
A Fidesz 2018-ban is otthon akarja tartani a "volt szoci" szavazókat, a Jobbik viszont magához akarja vonzani őket. A Fidesz bohócos plakátja is a "volt szoci" szavazóknak szól: ők Gyurcsány miatt hagyták el az MSZP, nosza sározzuk be Gyurcsánnyal Vonát is. Úgy tűnik, a Jobbik beleköpött a Fidesz levesébe, mert a szoci szavazók otthon tartása 2018-ban jóval nehezebb lesz.
formaegy
2017. január 06. 09:48
Az LMP kijelentette, hogy Ádert nem támogatja. Most az a kérdés, hogy egy Majtényit támogat-e, vagy félre tud állni, és mindössze szemlélő lesz. Volt egyfajta minimális tisztelet az LMP felé az önállóságuk miatt, amit Hadházyval szépen nullára redukáltak. Valójában se kint, se bent a kutya játékot játssza a ballibbel. Innentől leírta magát a párt. Ha Ádert nem tudják elfogadni, akkor adná a személyi helyzet, hogy Majtényit sem, amit érdekes mód nem jelentettek ki, mint Ádernél. Én azt vártam, hogy határozott nemet mondanak Majtényira is. Jól van LMP. Szépen haladtok a trágyadomb felé.
Aerion
2017. január 05. 20:12
Majtényi köztársasági elnöki alkalmassága pontosan ugyanazon a szinten mozog, mint a balliberálisok kormányképessége. Nagyjából mint a klozetból lehúzott szar.
zolizolizoltan
2017. január 05. 17:21
Nincs olyasmi,hogy "balliberális". Ez egy szörnyszülött szóösszetétel. A baloldal romokban van, a liberálisok viszont erősek...max 10% erejéig. Ennyi voksuk lesz a liberálisoknak még évszázadokon keresztül, és erre a 10%-ra mindig számítani lehet. Se többre, se kevesebbre több száz évre előremenőleg. A konzervatív Fidesz kormányzását csakis a baloldal válthatja fel. Tehát az a fontos kérdés, mi történt azzal a baloldallal, ami a liberálisokon kívül van. A liberálisokon kívüli baloldal létezik, de nincs pártmegjelenési formája. Az MSZP liberálissá vált,és az a sorsa, hogy belesorvad a 10% liberális rétegbe. A Fideszt csakis egy új szociáldemokrata párt válthatja le, amelyik élesen elhatárolja magát a liberálisoktól. Legfeljebb a választás után koalíciót köt a liberálisokkal, ha nagyon muszáj. Az MSZP ebben már elvesztette a hitelét, a történelem ki fogja dobni magából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!