Röszke: az Igazságügyi Minisztérium is visszaszólt az USA-nak

2016. december 07. 12:06

A tárca szerint Magyarországon a bíróságok függetlenek, így a kormánynak nincs és nem is lehet beleszólása a bírósági ítéletek meghozatalába. Leszögezte: elvárják, hogy a bírói függetlenséget a szövetséges országok is tartsák tiszteletben.

2016. december 07. 12:06

A bírói függetlenség tiszteletben tartását „elvárjuk a szövetséges országoktól”, így az Egyesült Államoktól is – közölte a Igazságügyi Minisztérium az amerikai külügyminisztérium röszkei zavargások kapcsán született ítéletekről szóló közleményére. A tárca azt közölte: Magyarországon a bíróságok függetlenek, így a kormánynak nincs és nem is lehet beleszólása a bírósági ítéletek meghozatalába. 

A washingtoni külügyminisztérium által idézett bírói döntés elsőfokú, nem jogerős ítélet – írták. Hozzátették: Magyarország alaptörvénye előírja a bírósági eljárásokkal kapcsolatban a tisztességes eljárás követelményét. 

Korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte az amerikai közleményt. (MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. december 08. 11:59
Jól tudom, hogy a mexikói határon lőparancs van érvényben?
vigyor
2016. december 08. 07:25
Természetesen felháborító és elfogadhatatlan az USA külügy közleménye, és csak egy pozitív dolog van benne, hogy januárban eltakarodik Obama, mindenbe beleugató politikáját folytató gárdája.
Csigorin
2016. december 08. 07:12
Nem kell elkezdeni magyarazkodni, semmi joguk sincs beleugatni, el kell kuldeni oket a picsaba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!