Horváth Csaba szerint Tarlós elvesztette a józan eszét

2016. december 09. 15:34

Az MSZP-s politikus szerint Tarlós István rossz gazdája Budapestnek, emellett Horváth szerint elvesztette a józan eszét is, amikor azt állította, hogy a metróhálózat jobb állapotban van most, mint öt éve.

2016. december 09. 15:34

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője szerint Tarlós István főpolgármester rossz gazdája a városnak. Az ellenzéki politikus a főpolgármester nem sokkal korábban véget ért pénteki sajtótájékoztatójára reagálva újságíróknak úgy fogalmazott, Tarlós István elvesztette a józan eszét, mert azt állítja, hogy a budapesti metróhálózat jobb állapotban van most, mint öt éve. Mondja ezt annak ellenére, hogy a héten a budapesti metró történetének legsúlyosabb személyi sérüléssel járó balesete volt – jegyezte meg.

A legfontosabb a budapestiek biztonsága, mindent meg kell tenni, hogy ne történhessen a hétfőinél nagyobb probléma, és az emberek nyugodtan fel merjenek szállni a metróra – mondta Horváth Csaba, a 2-es metrón történt ráfutásos balesetre utalva. A képviselő azt mondta, megdöbbentő, hogy a főpolgármester szerint sincs generális metróprobléma, pedig a hibák rendszeresek. Horváth Csaba példaként említette, hogy a héten a 4-es metró vonalán feltört egy forrás, a 3-as metró pedig időnként csak szakaszosan járt. Közölte, a fővárosi MSZP felállított egy szakemberekből álló bizottságot a metróhálózat állapotának kivizsgálásához, az eredményeket pedig nyilvánosságra hozzák majd.

Horváth Csaba utalt Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára korábbi kijelentésére is, amely szerint csak a felújítás befejezése után hosszabbíthatják meg a 3-metró vonalát. Kijelentette, ha komoly lenne a szándék a bővítésre, akkor erre most lenne a legjobb alkalom, amikor amúgy is leállítják a metrót. A hosszabbítás pedig a főváros és a kormány számára is előnyös lenne, mivel az Európai Unió is szívesebben adna pénzt, ha a felújítás mellett hálózatbővítés is történne – tette hozzá. Véleménye szerint akkor fog továbbépülni a 3-as és a 4-es metró, ha a budapestiek „elzavarják a fideszes kormányzatot és az azt kiszolgáló városvezetést”.

A Kopaszi-gát mellett épülő magasházzal kapcsolatban megdöbbentőnek nevezte, hogy az új épülethez nem készítettek környezeti hatástanulmányt, ami szükséges lenne ahhoz, hogy minőségi és építészeti értéket is képviselhessen az új épület. Kitért arra is, hogy nem érti a főpolgármester csodálkozását afelett, hogy az állam átveszi az Erzsébet teret, hiszen erről a tervről már több mint egy hónapja lehetett tudni. Jó hírnek nevezte azonban, hogy a budapestiek és a közgyűlés hozzájárulása nélkül az állam ezt nem teheti meg. (MTI)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
twist
2016. december 11. 09:52
A Demszky korszakban kellett volna elkezdeni a metrófelújítást, amikor ez a hülye pozicióban volt. Úgyhogy jobb ha befogja a pofáját.
őshonos
2016. december 10. 09:35
Bizony Isten nem értem az MSZP-t,miért tartják még ezt az embert?Hihetetlen milyen buta ember,és nem tudom milyen iskolai végzettsége van,de bődületes marhaságokat mond évek óta. Ami tovább nehezíti a helyzetet, hogy mindezt halálosan komolyan gondolja,fel sem vetődik benne, hogy esetleg tévedhet.Részvétem a főpolgármesternek és a többi képviselőnek, hogy ezt még bírják cérnával.Viszont az Mszp-ből miért nem teszi helyre már valaki ezt az őrültet???
Alarik
2016. december 09. 22:07
Téged az észvesztés veszélye biztos nem fenyeget, te piperkőc matekzseni...
választópolgár
2016. december 09. 22:01
Élő példa hogy az mszpnek is vannak húzóemberei. Akik minden megnyilvánulásukkal hatékonyan és intenzíven húzzák lefelé a pártot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!