A kormány átvállalja az Országos Roma Önkormányzat adósságát

2016. december 22. 15:38

1,3 milliárd forint erejéig átvállalja a kormány az Országos Roma Önkormányzat adósságát – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön. Az ORÖ a fennmaradó adósságát magasabb törlesztőrészlettel és a fennálló ingatlanvagyonának fedezetével fogja törleszteni.

2016. december 22. 15:38

A kormány 1,3 milliárd forint erejéig átvállalja az Országos Roma Önkormányzat adósságát az önkormányzat működőképességének fenntartása érdekében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön.

Az ORÖ a még fennmaradó adósságát magasabb törlesztőrészlettel és fennálló ingatlanvagyonának fedezetével törleszti majd. Balogh János, a roma önkormányzat elnöke segítséget kért adósságrendezési szakértő bevonásához – tették hozzá.

A Emmi arra is felhívta a figyelmet, hogy az ORÖ korábban megállapított szabálytalanságaival szemben folytatódik a vizsgálat. A támogatással kapcsolatban pedig arra emlékeztettek, hogy a kormány eddig több mint ezer milliárd forint összegben vállalta át a települési önkormányzatok adósságát.

A Magyar Közlöny keddi számában jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint 1,3 milliárd forint támogatást kap az ORÖ. A Jobbik csütörtökön azt közölte, elítélik, hogy az ORÖ 1,3 milliárd forint speciális támogatást kap év végén, miközben nem tud elszámolni 1,6 milliárd forinttal. A Fidesz erre reagálva azt írta, a kormány segély helyett munkát kíván adni mindenkinek, aki tud dolgozni.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2016. december 22. 17:51
Én is cigány vagyok(igaz,hogy albínó)de a kormány átvállalhatná az adósságomat,amit neki köszönhetek,mert túlsókat vesz el tőlem.
béla 60
2016. december 22. 17:29
A tezsvírek összetartanak !!
Marula
2016. december 22. 17:10
Sürgősen vizsgálják hogy mi lett a pénzzel. A kormány meg annyit vállaljon át amennyi feltétlenül szükséges.
he-he
2016. december 22. 16:43
Cigány mossa cigány kezét.Így kell pénzt lopni csuti cigány módra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!