Frissültek az MNB alapítványok szerződései

2016. november 07. 19:36

Annyira büszke az MNB az alapítványaira, hogy szabadon böngészhetünk a frissített, ötmillió forint alatti szerződések között – persze az átláthatóság jegyében. A Pallas Athéné Alapítványok vagyonkezelőjének vezérigazgatója elmondta: miközben az alapítványok 3,6 milliárd forinttal támogattak különböző pályázatokat az összvagyon 1,3 milliárd forinttal nőtt az alapítás óta.

2016. november 07. 19:36

A Magyar Nemzeti Bank  alapítványai – az átláthatóság érdekében  frissítették weboldalaikon az ötmillió forint összeg alatti szerződések listáit, amelyeket legutóbb júniusban tettek közzé.

A Pallas Athéné Alapítványok MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelik: az alapítványok a felelősségteljes és eredményes működésüknek köszönhetően alapításuk óta megőrizték és gyarapították vagyonukat, amelyet oktatásfejlesztésre fordítottak.

Az alapítványok  ötmillió forint alatti szerződés listái az alapítványok honlapjain az „Általános, önkéntesen közzétett adatok” menüpontban érhetők el.

Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány: http://www.padabudapest.hu/ 

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány: http://www.padsbudapest.hu/ 

Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány: http://www.pageobudapest.hu/ 

Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány: http://www.padmakecskemet.hu/ 

Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány : http://www.padibudapest.hu/ 

Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány: http://www.padocbudapest.hu/

Optima-vezér: nőtt a vagyon a költekezés ellenére

Fekete Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója  október 3-án az MTI-nek elmondta: a Pallas Athéné Alapítványok felelősségteljes gazdálkodásuk eredményeképpen 1,31 milliárd forinttal gyarapították vagyonukat alapításuk óta. Az alapítványok úgy tudták elérni a vagyonnövekedést, hogy közben mintegy 3,6 milliárd forinttal több mint 800 oktatási, kutatási, tudományos pályázatot támogattak. 

A 2016. szeptember 30-i állapot szerint a Pallas Athéné Alapítványoknak juttatott összesen 266,4 milliárd forint alapítói vagyon az alapításuk óta 267,71 milliárd forintra nőtt. 

A hat alapítvány és az általuk létrehozott gazdasági társaságok összességében 156,89 milliárd forintot magyar állampapírokban, 19,04 milliárd forintot bankbetétben, 70,78 milliárd forintot ingatlanban tartanak, 21 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektettek.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. november 08. 09:40
Friss lopások...
madarasi.abel
2016. november 07. 23:12
"A hat alapítvány és az általuk létrehozott gazdasági társaságok összességében 156,89 milliárd forintot magyar állampapírokban" na, ez része az, ami törvénybe ütközik :)
halothane
2016. november 07. 22:03
A devizahitelesek meg felakasztották magukat amíg ezek dőzsölnek a trükkök százaival a hátuk mögött.
DADDY LOVES ME MORE THAN FOOTBALL
2016. november 07. 21:46
Már csak egy naív kérdésem maradt: Hogyan kerülnek ki, az emenbé pénzei, amik közpénzek, alapítványokba, és főleg, mi a francnak? Nem jobb lenne, ha ezzel a hatalmas összeggel, inkább a devizahitelesek lettek volna támogatva? Inkább ellopták az árfolyamrést, és lófasz alapítványokba tették..............a kárunkon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!