MNB: Megkésett, de elismerő a felminősítés

2016. november 05. 10:24

Bár megkésett a Moody's felminősítése, egyértelműen elismeri a magyar gazdaság eredményeit – reagált az MNB a hírre, hogy a harmadik nagy hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába emelte Magyarországot. A jegybank reméli, hogy a folyamatosan javuló gazdasági folyamatok újabb pozitív értékeléseket eredményezhetnek.

2016. november 05. 10:24

Az elmúlt hónapok felminősítései bár megkésettek, de egyértelmű elismerései azon eredményeknek, amelyeket a magyar gazdaság az elmúlt években ért el – mondta az MNB arra reagálva, hogy pénteken a harmadik nagy hitelminősítő, a Moody's is a befektetésre ajánlott kategóriába emelte a magyar államadós-osztályzatot.

Az MNB közleményében hangsúlyozta: ezzel már a Moody's is elismeri az új gazdasági modell eredményeit, köztük a fenntartható növekedés biztosítását. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évek fiskális és monetáris politikai fordulatának köszönhetően markáns javulás következett be a hazai gazdasági mutatók alakulásában és az ország kockázati megítélésében s.

Az elért eredmények közül az MNB kiemelte a külső sérülékenység jelentős mérséklését és a növekedési kilátások javítását, amelyekhez a jegybanki programok is érdemben hozzájárultak azzal, hogy az árstabilitás biztosítása mellett a gazdaság egészének is széles körű támogatást nyújtanak.

Az MNB régóta azt az álláspontot képviseli, hogy szakmailag indokolt és időszerű a magyar adósbesorolás javítása – olvasható a közleményben. Az MNB szerint a folyamatosan javuló költségvetési, pénzügyi és reálgazdasági folyamatok alapján újabb pozitív értékelések érkezhetnek.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lotti
2016. november 05. 11:21
Öndicséret is lehetne, de nem az. Valóban hozzájárult a gazdaság stabilizálásához a jegybanki politika. Ehhez képest jelentéktelen, de mégis a közvéleményt irritáló Matolcsy magánéleti szereplése (kistafírozott szerető, lakás a bankszövetség elnökétől). Miért van ilyesmire szükség ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!