Gyorsan eldöntenék a svédek a holnapi meccset

2016. november 14. 19:48

Svédország Magyarország ellen játszik labdarúgó válogatott mérkőzést kedden. A svéd szövetségi kapitány azt nem tudja ugyan milyen csapattal állnak ki a magyarok, de bízik benne, hogy már a találkozó elején gólt rúg a csapata és eldönti a csatát, amely egyben a mackónadrágjáról elhíresült Király Gábor kapus búcsúmeccse is lesz.

2016. november 14. 19:48

Új csapatot épít a magyarokkal kedden barátságos mérkőzést játszó svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, nem tudja, milyen játékra számíthat a meccsen.

Jan Andersson a találkozó helyszínén, a Groupama Arénában elmondta, mivel a magyar csapat vasárnap este még Andorra ellen játszott világbajnoki selejtezőt, biztosan számos változás lesz az együttesben, ezért nem is igazán tudnak készülni.

Ott lesz a mackóalsós kapus is

Hozzátette, klubedzőként értelmetlennek tartotta ezeket a válogatott mérkőzéseket, most szövetségi kapitányként azonban kifejezetten értékesnek gondolja, ugyanis az ilyen találkozókon tud kipróbálni olyan futballistákat is, akik korábban csak az edzésen bizonyítottak. Kiemelte, rengeteg új játékossal új csapatot épít, ehhez pedig nagy szükség van az ilyen összecsapásokra.

A csapatkapitány Andreas Granqvist a búcsúzó magyar játékosokkal kapcsolatban megjegyezte, egyedül „a kapusra emlékszik a szürke mackóalsóban”, de a magyarok elleni összecsapásokra szívesen gondol, hiszen többnyire jó eredményt értek el ellenük.

Gyorsan eldöntenék a svédek a meccset

A két csapat közelmúltbeli mérkőzésein többször az utolsó percek döntöttek, Granqvist ezzel kapcsolatban elmondta, bízik benne, hogy ezúttal már a találkozó elején gólt szereznek, és hamar el tudják dönteni a meccset.

Érdekesség, hogy a szövetségi kapitány a sajtó rendelkezésére bocsátotta a kedd esti kezdő tizenegyet: eszerint a vendégek a Nordfeldt - Krafth, Jansson, Granqvist, Wendt - Rohdén, Johansson, Hiljemark, Larsson - Thelin, Nyman összeállításban lépnek pályára 19.45-től.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. november 15. 22:38
Sajna látszott, hogy mit ér az NB I, nívós bajnokságokhoz képest, ahol a svédek (ezek is!) játszanak. Pl. a második félidőben beállt Guidetti, aki a Celta Vigo csatára (sokat láttam a TV-n), csapata a spanyol bajnokság úgy hatodik helyén áll és messze nem ő volt a legjobb. Puskás, Kocsis, Czibor óta szerintem egy játékosunk sem jutott el ide, talán egy kapus kivételével...Csapatként vagyunk jók, az viszont az "átalakítások" miatt ma nem jött ki.
brekker
2016. november 15. 21:48
Garami Józsi bácsival kihoztuk volna sokgólos döntetlenre. Utána mondhattuk volna, hogy ez így szokás ilyen barátságos bulimeccsen.
brekker
2016. november 15. 21:20
Az a különbség a futball középmezőnye és köztünk, hogy míg a középmezőny jellemzően már akkor tudja mit akar tenni a labdával, amikor még feléje száll. a mi játékosaink ezzel szemben 1001-edszer is azzal kezdik a labdával való ismerkedést, hogy örülnek neki, hogy sikerült lekezeleni.
brekker
2016. november 15. 19:29
Na látom, valami fiatal svéd csapat van. Csak nehogy a mi legendásan lassú hátvédeink durvuljanak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!