Brexit: EU-s intézményeket csábítana Budapestre a kormány

2016. november 02. 07:35

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint hivatalosan is pályázott Budapest arra, hogy a Brexit után otthont adjon az uniós bankfelügyeletnek és a gyógyszerhatóságnak – írja a Magyar Idők. Ezzel egyidőben több nagyvállalatot is az országba csábítanának Londonból: őket az adózás egyszerűsítésével nyernék meg.

2016. november 02. 07:35

Az Európai Unió több fontos intézményét és nyugati nagyvállalatok nagyobb csoportját is Magyarországra csábítaná Londonból a kormány a Brexit miatt – nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek. A miniszter elmondása szerint az EU bankfelügyelete is új székhelyet keres, Magyarország pedig már be is nyújtotta pályázatát: szerinte gazdasági előnyök egész sora is fűződhetne ahhoz, ha a felügyelet székhelye ezentúl nálunk lenne. Felmerült még ezen felül más, jelenleg a szigetországban működő uniós hatóság Magyarországra költöztetése: komolyan fontolgatja a kormány az uniós gyógyszerhatóság ideköltöztetésének lehetőségét is – írja a lap.

A kormány azonban nem csak a különböző Londonban működő uniós hatóságokkal szemez, hanem olyan cégekkel is, amelyek a Brexit miatt új székhelyet kereshetnek maguknak a kontinensen. „A cégekért folytatott versenyben hazánk is megpróbál részt venni” – nyilatkozta Varga. Szerinte a legfontosabb feladat most az adóeljárás, az adóadminisztráció egyszerűsítése. 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. november 02. 13:29
A fideSZDSZ maffia tovább árulja a hazát: http://alfahir.hu/kinos_meg_mindig_hirdetik_a_letelepedesi_kotvenyeket_a_gazdag_araboknak
Pinter68
2016. november 02. 12:15
A nagy cégek szeretik a kiszámítható szabályozási és gazdálkodási környezetet. Ha ez nincs meg egy országban (lásd Magyarország) akkor csak olyan kedvezményekért cserébe hajlandóak felvállalni ezt a kockázatot, hogy az szinte biztosan nem éri meg az országnak.
balbako_
2016. november 02. 12:15
Helyes!
DADDY LOVES ME MORE THAN FOOTBALL
2016. november 02. 11:57
Hadd vinnyogjon csak a sok smucig soros zsírdisznó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!