Az orosz befolyásszerzést vizsgálná az LMP

2016. november 25. 11:55

Vizsgálóbizottságot állítana fel az LMP annak érdekeében, hogy kiderüljön: férkőztek-e és ha igen, akkor hogyan „orosz aktorok” a magyar államhatalom közelébe. Mely pártok, mozgalmak vagy sajtótermékek mögött áll orosz finanszírozás, és mindennek milyen korrupciós kockázata van.

2016. november 25. 11:55

Az orosz befolyásszerzés nemzetbiztonsági vonatkozásainak kiderítése érdekében kezdeményezi eseti vizsgálóbizottság felállítását az LMP. Szél Bernadett társelnök pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: fényt derítenének arra, férkőztek-e és ha igen, akkor hogyan „orosz aktorok” a magyar államhatalom közelébe. Mely pártok, mozgalmak vagy sajtótermékek mögött áll orosz finanszírozás, és mindennek milyen korrupciós kockázata van. „Tudni kell, hány Kiss Szilárd bujkál még Magyarországon” – hangsúlyozta, hozzátéve: ezt az ügyet sem sikerült még megnyugtatóan tisztázni. 

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja és külpolitikai szakszóvivője ezt azzal egészítette ki: a testület felállítását azért most kezdeményezik, mert a moldáv, a montenegrói és a bolgár választások bebizonyították, hogy a térségünk egyre inkább kitett az orosz befolyásnak. Nem tartható tovább az az állapot, amelyben a kormánypártok az orosz befolyás vádját saját pártpolitikai céljukra használják fel, „tarthatatlan, hogy a jobbikos Kovács Béla ügye az alapján derült ki a magyar médiában, hogy a Fidesz kommunikációs osztálya ezt hogy dönti el” – fogalmazott.

Szél Bernadett a tájékoztatón bírálta Orbán Viktor miniszterelnök azon kijelentését, miszerint Magyarországon már megéri dolgozni. Az LMP politikusa rámutatott: a minimálbér még jövőre is kevesebb lesz a létminimumnál. A kormányfő és a Donald Trump megválasztott amerikai elnök beszélgetését kommentálva kijelentette: Orbán Viktornak ki kell állnia Magyarországért és a NATO-ért, de arról is biztosítania kell az Egyesült Államok következő elnökét, Amerika nem teheti meg, hogy kilép a párizsi klímaegyezményből. A politikus a nők elleni erőszak világnapja alkalmából bejelentette azt is: az LMP pénteken határozati javaslatot terjeszt a Ház elé az isztambuli egyezmény ratifikálását sürgetve a prevenció, a szakemberképzés vagy az áldozatsegítés érdekében.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Huffnágel Pista
2016. december 13. 11:15
Most, hogy az egykori népnyúzó-nemzetvesztő SZDSZ szerepét betölteni igyekvő szélsőbaloldali törpepárt, az LMP újra kampányol a Férfiakat diszkrimináló Isztambuli Egyezmény ratifikálásának érdekében, újra elérhetővé tesszük azt a legendás posztunkat, amely leleplezi, hogy a bukott maffiabaloldalnak már évekkel ezelőtt külföldről kellett bértüntetőket importálni. Ez az a posztunk, amely után hazánkban a feminácik nem mernek többet Slut Walkot rendezni. Ne feledje, mi már akkor sorosoztunk, amikor az még nem volt divat! Szavazzon újra, most még több ribancot indítottunk a Huffnágel Ribiszépségversenyen! Huffnágel Ribiszépségverseny 2013 Budapest #slutwalk #ribiséta #isztambuliegyezmeny #lmp #szdsz #feminizmus #férfiholokauszt #huffnagelarmy http://www.huffnagelpista.com/huffnagel-ribiszepsegverseny-2013-budapest.html
GV0917
2016. november 25. 17:25
Bocikám! (de egy felnőtt hölgynek ilyet nem szabad mondani-durvábban a cukiék fejeznék ki magukat...) Milyen magyar cég mögött áll orosz érdekeltség?A GÁZ és az OLAJ mellett német és amerikai hatásra a független Brüsszel a hazai liberálisok nagy bánatára nem indít"kötelezettség szegési eljárást" az Orbán kormány ellen! Libsikéim: pofa súlyba!
drkovax
2016. november 25. 15:19
R.Field befolyásszerzése esetleg ?
hátakkor
2016. november 25. 12:01
" Mely pártok, mozgalmak vagy sajtótermékek mögött áll orosz finanszírozás" Ez nem számít rasszizmusnak? Miért pont az orosz finanszírozást pécézné ki az LMP?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!