Ön meghalna a hazájáért? Megkérdeztük a képviselőket

2016. október 11. 13:20

Aki válaszol: Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc, Kósa Lajos, Révész Máriusz, Fodor Gábor, Józsa István, Hadházy Ákos, Gulyás Gergely, Mirkóczki Ádám és Csepreghy Nándor. Fidesz, Jobbik, MSZP, LMP, Liberálisok. Mennyi meglepett arc!

2016. október 11. 13:20
Bukovics Martin

Október 6-án azt kérdeztük olvasóinktól, meghalnának-e a hazájukért. Érkeztek is válaszok szép számmal, ráadásul jött egy izgalmas témajavaslat is hozzászólásban:

A hétfői plenáris ülés előtt sorra el tudtuk kapni a fontosabb országgyűlési képviselőket. Elsőként Fodor Gábor jött velünk szembe, aki felidézte: volt már olyan időszak az életében, amikor el kellett gondolkodnia azon, hogy meghalna-e a hazájáért. A Kádár-rendszerért akkor nem akart. A liberális pártelnök szerint absztrakt a kérdés.

Nem így az LMP társelnöke szerint. Szél Bernadett kapásból rávágta, hogy meghalna a hazáért: „Ha arra kerül sor, hogy ez a tét, én ezt megtenném.” Párttársa, Hadházy Ákos arról beszélt: akkor tenné meg, ha értelme van. A szocialista Józsa István nevetve vetette nekünk oda: hát még szép hogy, volt ő már katona is. A fideszes Kósa Lajos is katonaéveivel rukkolt elő, hozzátéve, nem tudja pontosan, hogyan is kell ezt csinálni.

Gulyás Gergely Fidesz-alelnök reméli, hogy ha arra kerül sor, meg tud halni Magyarországért. „Ez egy olyan bátorságkérdés, ami csak a konkrét pillanatban derül ki egyértelműen.” Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese hasonlóan fogalmazott: tiszteletreméltó cselekedetről van szó, elméletileg meghalna a hazáért, és reméli, a gyakorlatban is lenne hozzá bátorsága. A jobbikos Mirkóczki Ádám bizonyos keretek között, háborús helyzetben, besorozás esetén bevállalná.

„Persze” – válaszolt Gyurcsány Ferenc, aki a Mandinernek elárulta azt is, hogy háborús helyzetben nem okozna gondot neki, hogy életét áldozza Magyarországért.

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. október 12. 16:54
Meghalni? Ugyan! Mi áruljuk: http://alfahir.hu/es_akkor_102_kormanyparti_politikus_felajanlotta_a_nemzeti_szuverenitasunkat_brusszelnek CSAK A fideSZDSZ HAZAÁRULÓ,OFFSHORE,ÜGYNÖK MAFFIA !
csuka
2016. október 12. 07:18
Meghalni? Ugyan! Mi áruljuk: http://alfahir.hu/es_akkor_102_kormanyparti_politikus_felajanlotta_a_nemzeti_szuverenitasunkat_brusszelnek CSAK A fideSZDSZ HAZAÁRULÓ,OFFSHORE,ÜGYNÖK MAFFIA !
jebuzita
2016. október 12. 05:49
Ó, Istenem annyira álságos, ezek a közösbe betennék az életüket??? A többségük a közösből elvesz, nem beletesz... Szánalmas.
Hora
2016. október 11. 23:19
Amennyiben áttérünk az iszlámra, akkor nem kell meghalnia hazáért. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!