Lázár bejelentette, hogy a kormány megszünteti a letelepedési kötvényt

2016. október 27. 14:12

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: a kormány megszünteti a letelepedési kötvényt. Vona Gábor, a Jobbik elnöke ezt kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől a betelepítést tiltó alaptörvény-módosítás támogatásáért cserébe. Lázár szerint a döntéshez nincs köze a Jobbik kérésének.

2016. október 27. 14:12

A Miniszterelnökséget vezető miniszter meggyőződése szerint a következő időszakban nem lesz szükség a letelepedési kötvényekre. Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az adósságfinanszírozás javult, nőtt a magyar állampapírok iránti kereslet, így nincs szükség erre az eszközre. Hozzátette: a kötvények felülvizsgálata - a Jobbik kezdeményezésétől függetlenül - fél éve tart. A tárcavezető azt mondta, a kormány visszautasítja az ellenzéki párt zsarolását és nem köti össze a kötvények kivezetését az alaptörvény módosításával. Utóbbira össznemzeti ügyként hivatkozott, amit piszlicsáré, pitiáner ügyekkel összekötni kisstílűség, mondta. (MTI)

Összesen 319 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. október 29. 00:54
Fontos és pont most. Már gennyesre keresték magukat. Folytatjuk!
Vörös Gyuláné
2016. október 28. 22:39
A miniszterelnök ezt mondta a témáról a ma reggeli rádióinterjúban: - "Nem lehet 3,3 millió embert ugráltatni “Az új egység Magyarországért több mint 3 millió emberének a véleményét alkotmánymódosítássá formáló politikai akarat nem kapcsolható össze semmilyen más kérdéssel” – fogalmazott a kormányfő, aki ezért jelezte: nem tudják elfogadni a Jobbik kérését. Az ellenzéki párt korábban a letelepedési kötvény megszüntetését támasztotta az alkotmánymódosítás támogatásának feltételéül. Szólt arról is, hogy 2011-2013-ban a letelepedési kötvény kibocsátása egy sikeres konstrukció volt. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megbízást kapott arra, hogy év végéig vizsgálja felül a rendszert. Arra a kérdésre, hogy azzal a forgatókönyvvel számol-e, hogy a Jobbik támogatásával átmegy az alkotmánymódosítás, azt válaszolta: “nem erre számítok. A Jobbik azt mondta, hogy ha mi nem csinálunk valamit, amit ők szeretnének, akkor nincs alkotmánymódosítás”. “De azt tudomásul kell venni, hogy nem lehet 3,3 millió embert ugráltatni”, nem fog ennyi ember “úgy ugrálni, ahogy a Jobbik fütyül” – mondta Orbán Viktor. Az alkotmánymódosítással kapcsolatos forgatókönyvet firtató kérdésre azt felelte: “beterjesztjük a parlamentnek, és mindenkinek lelke rajta, milyen döntést hoz”.
csuka
2016. október 28. 14:10
Varga Mihály: "Ha a következő időszakban nem is használjuk a mostani formájában, érdemes a fegyvertárban tartani, érdemes azon eszközök között tartani, amelyek a finanszírozásban szerepet játszhatnak" ------------------------------------------------ Hazug, disznó maffiózó az egész fideSZDSZ banda.
bajai
2016. október 28. 08:25
Miért kell állandóan hazudozni? Lázár ilyet nem mondott. Amit mondott abból valószínűnek tűnik, hogy kivezetik, de még nincs döntés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!