Calais mint kórkép

2016. október 25. 07:22

Az agysebésztől a villanyszerelőn át az esélytelen, minden rosszra kapható, alacsony erkölcsi öntudattal bíró egyénekig mindenki elindult a nyugati boldogulás irányába.

2016. október 25. 07:22
Kuthi Áron

Mindehhez képest Calais illegálismigráns-táborának több ezer lakója a bevándorlási kemény mag. A szabályokat követni nem is akarók főként tájékozatlanságból, a végső kétségbeesésből eredően, és egyes végtelenül be- és elfogadó menekültügyi civil szervezetek nem lankadó támogatását élvezve csökönyösen ragaszkodnak a Csatornán való átkeléshez (tegnapi hírek szerint »csupán« kétezer migráns tagadta meg a buszra szállást a kiürítési akció­ban). A táborlakók maguk is elhiszik, hogy a határok nélküli Európa teljes jogú, papírok nélküli haszonélvezői, csak azért, mert az európai kontinens északnyugati sarkába keveredtek. Ők azok, akik végképp lemondtak saját életük saját kézbe vételéről, ehelyett Londontól, e fényektől ölelt elíziumtól várják torzan elképzelt jövőjük jobbra fordulását. Vágyálmukat többször is láthattuk falra festve a táborban: London calling – Hív London.

Ezek azok az emberek, akik legalább négy országban tagadták meg a menedékkérelem benyújtását, és legtöbbjük a francia hatóságokkal sem hajlandó együttműködni, törvényen kívül élve hosszú hónapok óta. A francia kikötőváros melletti »dzsungel« már régen nemzetbiztonsági kockázat, az európai bevándorlás nagy vakfoltja, amely tízezerhez közelítő lakosságával átlépett a tolerálhatóság határán, és nem csak amiatt, hogy a kamionokra ugrálás napi rutinná vált. Calais meghívóvá vált a népvándorlás esélytelenjei számára, ám egyben politikai zsarolópotenciál is lett szűk fél évvel a francia elnökválasztás előtt. Mindemellett higiénés időzített bomba, a szegregáció gyorskeltetője, hogy más hasonlattal már ne éljünk. Félreértés ne essék, még köztük is vannak embertelen helyzetben tengődők, például kísérő nélküli kiskorúak, akik a legnagyobb áldozatai a kialakult helyzetnek, nem utolsósorban azért, mert egyszerűen senkinek semmilyen ötlete nem volt arra, hogy a földből ne nőhessen ki ez a törvényen kívüli terület. Jól teszik tehát a franciák, hogy véget vetnek ennek az értelmetlen szenvedésnek.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2016. október 26. 05:57
Sajnos ez a cikk is féloldalas. Szinte soha, sehol nem olvasok arról, hogy pl. 16 észak-afrikai ország a mai napig adót fizet Franciaországnak, hogy a terészeti kincseket az afrikai kollaboráns vezetők segítségével elrabolják, hogy az nyomorgóknak szánt éves ENSZ támogatások eltünnek, igy el sem jut azokhoz, akiknek szánták, stb. Ezt nevezik oknak, és ennek megszüntetésére nem igen látok késztetést. És addig marad a tömeges bevándorlás is.
2016. október 25. 12:08
Nagyon átverték ezeket a betolakodókat, hiszen azt ígérték nekik, hogy Európában minden ingyen van, lakás, megélhetés, stb. Dolgozni sem kell... Aztán rájöttek, hogy nem várja őket ez a csoda, hiszen az "irigy" európaiak számára nem kívánatos egy tanulatlan, erőszakos, követelőző horda. Az embercsempészek elvették a pénzt, ők tehát jól jártak. Mindenki más rosszul: a migránsok is és az európaiak is áldozatok.
néhai Ch.Pilot
2016. október 25. 10:33
A csalagutat be kell robbantani. A Nagy Britanniával való kapcsolattartáshoz elég a hajó- és repülőforgalom. Főleg a brexit után.
august
2016. október 25. 09:14
Az igazi döbbenet az a végzetes naivitás, ami a liberális politikusi garnitúra sajátja, hogy azt hiszik,olyan embertömegeket, amelyek olyan környékekről érkeznek ahol jórészt évtizedek óta sem törvények, sem államszerveződés, sem egyéb szervezőerő nem működik az erőszakon kívül, megérkezve az európai jólétbe, majd civilizált és törvénytisztelő, kultúrába beilleszkedő emberekké válnak. Ami még döbbenetesebb, mindezt a szíriai polgárháború ürügyeként használva a fél világról érkező migránsáradat magyarázataként legtöbbször a (aleppói)háború szörnyűséges képeivel indokolva a világméretű népvándorlást.. Valóban jól írja a kedves cikkíró, Calais maga a kórképe az európai bevándorlási politikának. A közbiztonság kezelhetetlensége, az egyre növekvő agresszivitás, és a tehetetlen politika közös "gyümölcse".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!