Schulz: Orbán vegye komolyan az alacsony részvételt!

2016. október 04. 10:36

Így nyilatkoztak az Európai Parlamentben a kvótanépszavazásról: Martin Schulz tárgyalni akar, Nigel Farage a Brexit hatását érzi, a zöldek szerint pedig a magyarok többet érnek az Orbán által mutatott képnél.

2016. október 04. 10:36

Az Európai Parlament úgy döntött hétfőn, hogy nem beszélnek plenáris ülésen a magyar kvótanépszavazásról. Az EP elnöke, Martin Schulz azt mondta, komolyan kell venni a referendumot, ahogyan Orbánéknak is az alacsony részvételi arányokat.

Orbánnak nem sikerült azt az eredményt elérnie, amit akart. Számomra ez annak a jele, hogy soha nem kéne az embereket a vezetőik szemüvegén keresztül megítélnünk vagy néznünk. A magyarok ennél többet érnek. Vagy annál a képnél, amelyet Orbán Viktor közvetít az országról” – nyilatkozta Philippe Lamberts, a zöldfrakció vezetője Euronews-nak.

Az euroszkeptikus brit Nigel Farage a következőket mondta: „Ez egy kivételes eredmény! 98 százalék! Igen, a részvétel nem volt nagyon magas, de Magyarországon általában nem túl magas a részvétel a referendumokon. Több ember szavazott tegnap a betelepítési kvóta ellen, mint ahányan anno az EU-hoz csatlakozásra szavaztak. Kezdem azt gondolni, hogy talán a Brexit-szavazás elkezdi éreztetni hatását Európa-szerte.

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2016. október 06. 20:37
Csak szólok a matekzseni Schulznak, hogy míg a Brexitnél a szavazásra jogosultak 31,6%-a szavazott a kilépésre, és mégis kilépnek, addig a magyarországi kvótanépszavazáson a szavazásra jogosultak 39,9%-a szavazott nemmel. Olyanok a baloldaliak, mint az övodások, csak azért nem nyertek, mert éppen nem akartak. A szellemi nívójuk is hasonló. Meg a hisztijük is.
Peter8811
2016. október 06. 19:08
Meg az alacsony iskolai végzettségedet is vegye komolyan?
Hora
2016. október 06. 09:43
http://888.hu/article-martin-schulz-ismerd-meg-magyarorszag-legnagyobb-kritikusat Bruhááá! Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke 8 általánost végzett, mégis az EU egyik legfőbb döntéshozó szervét vezeti....:))) Jó elvtárs.
Dénia
2016. október 05. 19:32
Nem a részvétel volt alacsony kedves Martin, hanem a küszöb a magas :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!