GFG a Jobbik-ünnepségről szóló kamuhírről: Korrektek voltunk

2016. október 27. 10:29

Ismét összecsapott a 888 portál kapcsán G. Fodor Gábor, a lap beosztottjait védő főszerkesztője és a gangon futkosó fiatal fiúkról és lányokról beszélő Böcskei Balázs politikai elemző.

2016. október 27. 10:29

Az Echo TV szerda esti Angard című műsorában ismét összecsapott a Böcskei Balázs vs. G. Fodor Gábor vs. Gajdics Ottó vs. Tóth Csaba négyes. A műsor izgalmasabbik része ismét a második etap volt, ahol G. Fodor Gábor azt próbálta megmagyarázni, miért állította azt az általa vezetett 888 portál percekkel a Jobbik október 23-i megemlékezése előtt, hogy kifütyülték Vona Gábort, holott az egyrészt meg sem történt, másrészt nem is történhetett még meg, hiszen az ünnepség még el sem kezdődött.

G. Fodor Gábor szerint a 888 korrektül járt el. „Olvasónk ezt az információt juttatta el hozzánk. Mi közzétettük a Jobbik közleményét is.” A Századvég elnökhelyettese szerint a Jobbik rögtön politikai tőkét próbált kovácsolni a történtekből, ám ez nekik szerinte sem itt, sem a letelepedési kötvények esetén nem fog sikerülni. 

Számháború

Majd elmagyarázta, hogyan működik a média: „Egyébként így működnek az újságok szerintem, hogy hozzájuk eljutott információkra is támaszkodnak.” GFG rögtön vissza is lőtt az esetről beszámoló médiumokra: „Nem kaptunk mást, mint gyanúsítást, vádaskodást. Vasárnap azt állították, hogy nem is volt provokáció, miről írunk, hétfőn azt állították, hogy voltak provokátorok, sőt előre tudtuk, mi szerveztük. Nonszensz.”

Böcskei Balázs politikai elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy a Népszabadság Fedél Nélkülben megjelent különkiadása 12 ezer példányban kelt el. „Ez pont a kétszerese a Magyar Időknek és háromszorosa annak, ami standon elmegy a Magyar Időkből.” A vállaltan kormánypárti napilapban publikáló, a Karc FM-et főszerkesztő Gajdics Ottó erre nevetve-pirulva visszakérdezett: „Te ezt honnan tudod? Ez csak kettőnk között egy játék a számokkal. Te se tudod, hogy hányezer a hatezer!” Ebben aztán meg is egyeztek.

Offline bátorság

A Népszabadság újságírói és en bloc az újságírás védelmében Böcskei odaszúrt egyet G. Fodornak is: „A sajtó nem úgy működik, hogy engem felhív egy olvasó, és ezt megírom. Az állításokat szokás kontrollálni, ellenőrizni. Szerintem a 888.hu szerkesztőségétől is elvárható, hogy ha én betelefonálok, hogy piros hó esik, akkor talán kinyitják az ablakot, hogy tényleg piros hó esik-e.” Böcskei felemlegette a Jobbik-közeli N1TV videóját, amelyben a 888-asok elmenekültek a kérdések elől: „Az online bátorságnál csak egy jobb dolog van, amikor valaki offline is bátor. (...) Annyit láttunk, hogy a gangon futkorásznak fiatal fiúk és lányok, hogy elkerüljék a kamerát.”

G. Fodor Gábor megvédte beosztottait. „Senki nem hívta őket. Két órán keresztül ott álltak, a kollégáim, akik nem közszereplők, elmondták, hogy nem nyilatkoznak, nem akarják sem a hangjukat, sem a képüket adni, és ezt nem vették tudomásul. S ebből próbáltak forgatni egy ironikus filmet. Az a politikai tőke, amit hoztak belőle, az mínusz kettő.” A 888-főszerkesztő elmondta, érdekes lenne, ha ők például felkeresnék a Magyar Idők szerkesztőségét, és kamerát dugnának Gajdics Ottó feje alá, hogy hogy írt meg egy adott cikket. (Ezt egyébként kb. meg is csinálták már egyszer.)

Szent Szövetség

A műsor vége felé G. Fodor Gábor azt fejtegette, hogy a baloldal egy Orbán-ellenes Szent Szövetség kialakításán dolgozik, amelyben benne lenne a Jobbik is. „Ha a Blaha Lujza téri produkció eszmei alapjairól indulok ki, hogy arról van szó, hogy mindenkinek van baja a másikkal, de tegyük zárójelbe ezeket a problémákat. A cél az Orbán-rendszer megdöntése. Az ilyen típusú összefogás a demokratikus ellenzék részéről kiterjed-e a Jobbikra is?” – ágyazott meg a gondolatnak. „Tegyük zárójelbe, hogy nem kedvelik annyira a zsidókat, meg volt nekik egy előéletük, meg kicsit antiszemiták, meg kicsit rasszisták és igaz, még egy évvel ezelőtt is szélsőjobboldalnak neveztük, de a cél szentesíti az eszközt. Hozzunk létre egy Orbán-ellenes Szent Szövetséget!”

Tóth Csaba, a Republikon Intézet politikai elemzője szerint G. Fodornak már az előfeltételezésben sincs igaza, hiszen még csak arról sincs szó, hogy a Blaha Lujza téren fellépő ellenzéki pártot összefognának. G. Fodor erre úgy válaszolt: „Tehát akarnak egy Jobbikkal való Szent Szövetséget.” Böcskei és Tóth Csaba erre nevetésben törtek ki, utóbbi meg is jegyezte: „Ez a logikai konstrukció irigylésre méltó.” A liberális intézet elemzője szerint a baloldal még nem igazán tudja, mit csináljon. GFG szerint azonban reális és komoly a Jobbikkal való baloldali összefogás kérdése, hiszen a rendszer megdöntésére valahogy össze kell kalapozni egy többséget.

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Conduct
2016. október 27. 21:14
Gfg remélem jár még az Eurocenter parkolóban.Mondjuk kéne tudni mennyi pénzt kap ezért a sok hazugságért,lehet hogy annyiért én is hajlandó lennék undorító fráter lenni.
noMores
2016. október 27. 19:36
Tényleg van olyan fideszes, aki beveszi ezt a maszlagot, ráadásul bírja GFG-t? Olvassa valamelyik barom a 888-at egyáltalán?
Szúnyog
2016. október 27. 15:00
GFG a legocsmányabb csótányok közé tartozik.
thymian
2016. október 27. 14:38
A prosti srácok nem hajtotta végre egy helyreigazítási per ítéletét és nem közölte a helyreigazítást. Ilyen a fideszes média, hazudozik és a felelősség elől elmenekül. http://alfahir.hu/ugy_tunik_a_habony_muvekre_nem_vonatkoznak_a_torvenyek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!