Orbán: A terror Európába költözött

2016. szeptember 11. 14:23

A 2001. szeptember 11-i terrortámadások évfordulójának szomorú aktualitást ad a terrorizmus minden korábbit felülmúló terjedése Európában – írta Orbán Viktor az évforduló alkalmából kiadott nyilatkozatában. Szerinte ma már az európai emberek hétköznapjainak része a terrorveszély, és Európa nagy részében megszűnt a mindennapok biztonsága.

2016. szeptember 11. 14:23

„Az ártatlan áldozatokra és a mentésben részt vevő hősökre való emlékezésen túl meg kell erősítenünk eltökéltségünket a terrorizmus elleni közös küzdelemben” – áll Orbán Viktornak a New York-i terrortámadások 15. évfordulója alkalmából kiadott nyilatkozatában, amelyben a magyar kormányfő arra is figyelmeztet: a terror mára Európába költözött.

A miniszterelnök a nyilatkozatban – amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el vasárnap az MTI-hez – azt írta, a tizenöt évvel ezelőtt New Yorkban történtek még ma is sokkoló hatásúak az egész civilizált világra.

Úgy folytatta: a 2001. szeptember 11-én történt támadásokra emlékezünk, de az évfordulónak szomorú aktualitást ad a terrorizmus minden korábbit felülmúló terjedése Európában és a kontinens közvetlen szomszédságában. A terror Európába költözött. Ma már az európai emberek hétköznapjainak része a terrorveszély, a merényletek lehetősége; Európa nagy részében megszűnt a mindennapok biztonsága. Már Magyarország sem tartozik a veszélytelen térségek közé, a mi hazánk biztonsága is kockán forog - fogalmazott Orbán Viktor. 

Hozzátette: Magyarország és az Egyesült Államok vállvetve harcol a terrorizmus minden formája ellen. A nemzetközi összefogás részeként katonáink együtt küzdenek a terroristák ellen a világ számos konfliktusövezetében, emellett biztonságpolitikai együttműködésünk is példaértékű - olvasható a kormányfői nyilatkozatban, amely azzal zárul: „Amerikai barátaink továbbra is számíthatnak ránk, erőnkhöz mérten mellettük állunk világunk, életformánk megvédéséért, polgáraink biztonságáért”.

Összesen 381 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szarföldi
2016. szeptember 12. 10:05
Kiegészítés (2011.09.12). Az északi torony csak füstöl (!?), a déli toronynál narancsszín lángok (?). A déli toronyba később csapódott a gép és hamarabb omlott össze. Az északi toronyba hamarabb csapódott a gép és később omlott össze. Az kollapszus viszont egyforma volt. Ha az északi torony nem kapott lángra, mitől "égett" porig a sokezer tonnás acélváz? Érdekesség, hogy a déli toronyba becsapódó gép üzemenyaga jó része még kívül, a becsapódáskor felrobbant, azért volt az a nagy túzgolyó! A tűzoltók és a bent levők is robbanásokról szÁmoltak be! http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/WTC/WTC%20USA%20%202001.09.11.htm
Szarföldi
2016. szeptember 12. 09:58
2005-ben pl. a madridi Windsor Tower ellenált egy több mint húsz órás túznek. (Több amerikai példa is említve, dokumentálva van.) A Windsor épület kiégett vázára még fel lehetett állítani egy súlyos toronydarut (a bontáshoz). Windsor húszórás tüzének, ill. a WTC tornyok másfélórás füstölésének következményei valahogy nem passzolnak egymáshoz... Az acészerkezet tulajdonsága, hogy a felső szintek nem képesek összenyomni az alsókat. A WTC szerkezete ráadásul eltért a hagyományosaktól. Ún. csőszerkezet volt, amit egy nagyon erős acélháló fogott körbe, az említett "szúnyogháló". Ezen belül volt a téglaalap alakú belső mag 47 db. 10 cm. átmérőjű vasoszloppal, az erő és a találékonyság kombinációja... Az oszlopokat rács-profilszerekezetek kötötték össze. Ezekre kerültek az acél padlóelemek, hegesztve - csavarozva. A "hivatalos" legenda szerint a rácsok a hőtől megolvadtak, berogytak és az emeletek sorra ledőltek, összeroskadtak, nem bírván a leomló felsőbb emeletek súlyának ellenállni.Ez stimmelne. Létezik az u.n. "haladó omlás", melynek során minden emelet palacsintává lapul de csak robbantás következtében (!). Ilyenkor is állva marad a szinte elpusztíthatatlan mag. képek Madridból http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/WTC/WTC%20USA%20%202001.09.11.htm
csuka
2016. szeptember 12. 09:49
Minden birka menjen szavazni!
csuka
2016. szeptember 12. 09:49
Orbán: A terror Európába költözött --- Az elfelejtette megemlíteni a KEDVES MAFFIÓZÓ vajda, hogy ő is nagyban hozzájárult a 'költözéshez'. Hány százezer vadnak adott lehetőséget, hogy végigtaposson az országon? Sőt! Pár tízezret még Budapesten is áthajtott, hadd szarják össze magukat a pestiek. CSAK A fideSZDSZ HAZAÁRULÓ,OFFSHORE,ÜGYNÖK MAFFIA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!