BMW-vel távoztak Kiskőrösről a párizsi merényletek elkövetői

2016. szeptember 28. 09:53

Újabb cikket közölt a Magyar Idők a párizsi merényletekben résztvevő, Magyarországon átutazó terroristákról. Ebből kiderült: nem csak Budapestről, de Kiskőrösről is vitt magával terroristákat Nyugat-Európába Salah Abdeslam.

2016. szeptember 28. 09:53

Nem csak a Bataclan színházban tömegmészárlást elkövető három terroristát vitte magával Magyarországról Salah Abdeslam, a párizsi és brüsszeli merényletek operatív szervezője, hanem összesen legalább hét terroristát, közülük kettőt Kiskőrösről – írja a Magyar Idők.

A lap szerint Abdeslam először 2015. augusztus 30-án járt Magyarországon, akkor Kiskőrösről vitt magával két terroristát egy BMW-vel. Bilal Hadfi és Chakib Akrouh egy erdős területen várt rá több napon keresztül. Előbbi a Stade de France stadionnál követett el öngyilkos merényletet, utóbbi párizsi kávézókra nyitott tüzet, majd később egy rendőri rajtaütés során robbantotta fel. 

Hadfiról és Akrouhról kiderült: 2015. augusztus 25-én lépték át a magyar határt illegálisan, majd Kiskőrösre érkezetek, ahol azonnal vettek magyar mobilelőfizetéseket. Egyik mobiljukat az erdőben hagyták, ezt később a terrorelhárítók megtalálták. A telefon adataiból kiderült: a terroristák mozgását az Iszlám Állam szíriai központjából irányították; Abdeslam pedig egy olyan számú mobilról hívta őket, amit csak ezen az úton használt – írja a lap.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2016. szeptember 30. 05:51
Nem Audi-val távoztak, hanem menekültek a menekültekkel. Hiszen mindenki menekült, nem? Nem ezt halljuk egyfolytában? Valakik eldöntötték, hogy ezek menekültek, és punktum.
Bástyaelvtárs
2016. szeptember 28. 21:04
A magyar titkosszolgálatok helyében én pont nem menőznék azzal, h európa legnagyobb terrorcselekményére Mo-on tudtak zavartalanul felkészülni.
Bástyaelvtárs
2016. szeptember 28. 20:50
Ez egy sok hónappal ezelőtti esemény. Biztosan nem hangulatkeltés miatt került elő a téma a népszavazás előtt :D És vhogy pont hozzájutott a magyar idők szerkesztősége a titkos nyomozati anyagokhoz, épp most... Csak véletlen lehet :)
Pinter68
2016. szeptember 28. 17:10
Ebben az a legkínosabb, hogy pont a magyar kormány szokta azzal vádolni az Uniót, hogy ellenőrizetlenül engedi be a migránsokat. Erre most meg kiderül, hogy csak szájkarate zajlik, mert nálunk sem működik a dolog? A kerítés sem hatásos, kiszűrni sem tudjuk akit ki kellene. Akkor pontosan mitől is lenne OV a "keresztény Európa megmentője", ahogy ezt eladni próbálja magáról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!