„Tanulatlan” migránsoktól félti a „tanulatlan” cigányok munkahelyeit a borsodi cigányvajda

2016. szeptember 16. 09:07

Civil szervezet alakult Miskolcon Európai Romák Egyesülete néven. A borsodi cigányvajda, Lakatos Attila ennek alkalmából elmondta: a magyarországi cigányok nemcsak lányaikat és asszonyaikat, hanem a munkahelyeiket is féltik, „mert a migránsok ugyanolyan tanulatlanok” mint ők, ugyanazt a munkát tudják elvégezni.

2016. szeptember 16. 09:07

„Most még szabadon elengedjük a gyermekeinket iskolába, mert nem bántja őket senki. Ha bejönnek a bevándorlók, akkor félteni fogjuk a lányainkat, a feleségeinket és a családunkat, mert senki nem lesz biztonságban" – mondta Lakatos Attila Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány vajda abból az alkalomból, hogy szombaton Miskolcon megalakult az Európai Romák Egyesülete nevű civil szervezet, amelyhez erdélyi, felvidéki és kárpátaljai romák is csatlakoztak. Az egyesülésbe továbbá cseh és nyugat-európai cigányokat is várnak, de nyitottak arra, hogy Európán kívüli cigányokat is integráljanak a szervezetbe, „hiszen például Kanadában vagy az Egyesült Államokban is sok roma él."

Lakatos elmondta: a magyarországi cigányok nemcsak lányaikat és asszonyaikat, hanem a munkahelyeiket is féltik, „mert a migránsok ugyanolyan »tanulatlanok«, mint ők, ugyanazt a munkát tudják elvégezni." 

(MTI)

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2016. szeptember 17. 13:28
Ne csak a lányaikat, asszonyaikat, munkahelyeiket, hanem fiaikat is... Az osztrák Kronen Zeitung már decemberben hírt adott az esetről, de a rendőrség csak most tárta a nyilvánosság elé. Egy 20 éves iraki migráns férfi Bécs Meidling nevű részének egyik uszodájában rátámadott egy tízéves kisfiúra, berángatta a vécébe, majd ott megerőszakolta. A szerencsétlen fiú fájdalmas segélykiáltásait sajnos senki sem hallotta. A férfi ott hagyta a komoly sérüléseket szenvedett áldozatát és visszament folytatni úszkálását a medencében. A fiúnak sírva fordult a Theresienbad személyzetéhez, akik azonnal segítséget hívtak. Az eset még júniusban történt a Liezen város melletti bevándorlóknak fenntartott táborban. Egy itt lakó iraki származású asszony a kisfiával élt itt. Egy napon szorult helyzetében, mivel élelmiszert vásárolni indult, egy másik – iráni származású – táborlakót kért meg, hogy ameddig távol van, vigyázzon gyermekére. A 23 éves férfival közös szálláson laktak, így – úgy gondolta – rábízhatja 6 éves gyermekét. Nyugodt szívvel ment vásárolni, de amikor visszatért szállásukra a fiát különösen letörtnek és szomorúnak találta. Kérdésre a fiú elmondta, hogy a felvigyázásával megbízott férfi megerőszakolta. A thelocal.at információi szerint az eset június 7-én történt. Akkor a tábor fenntartói azt tanácsolták az asszonynak, hogy ne csináljon nagy ügyet a dologból, és ne tegyen feljelentést a rendőrségen. Az azóta elkezdődött nyomozás során a sértett fiú édesanyja elmondta: megbízott az iráni férfiban, meg sem fordult a fejében, hogy az visszaél a helyzettel és szexuálisan bántalmazza kiszolgáltatott gyermekét. A nyomozók most arra is keresik a választ, hogy a tábor működtetői miért nem jelentették azonnal az esetet, és miért próbálták helyette rávenni az asszonyt, hogy ne tegyen feljelentést. A tábor fenntartói és az elkövető mai napig tagadják az ellenük felhozott vádakat. Egyesek szerint a táborlakók túl nagy feneket kerítettek a dolognak azzal, hogy végül is jelentették az esetet a rendőrségnek. A nyomozást tovább folytatja a rendőrség.
Bűbájos Küsmödy
2016. szeptember 16. 21:13
Az a fránya konkurencia! !!
GV0917
2016. szeptember 16. 19:46
Vicces pasas ez a Vajda!Integráljuk az Európán kívül élő romákat.Első sorban az USA-bélieket, aztán a Kanadásokat..tőlük reméltünk sokat...de végül minimálisról nullára csökkentették a szociális eljárást.Hazautazásunkat viszont gálánsan kifizették.Fő fegyverünk a "CSALÁD EGYESÍTÉS LESZ"!Ha egy személy integrálódik, kiviteti az összes családtagot! Mind a kettőszáz ötvenhatot! De ha hamarabb jönnek a mig..szóval a nem romák, de nem parasztok,meg gádzsók.. "Űk se okosabbak mint mink! Aztat a sok munkát mit minékünk kéne közmunkába elvégezni-űk se csinálják meg, akár mink!Akkor aggyanak nekünk pínzt, abból mi megyünk Amerikába! " Aki meg idejön migrálni, vagy ugrálni,kapálhat. Mert a paraszt csak kapál (ja, ha lopunk meg elkalapál.) Ezt már József Attila is látta.... "Lopók között szegény ember Szegény ember sose fél.. A világot megkapálni Szegény ember annak él."
Canopus
2016. szeptember 16. 13:40
Ez egy új science-fiction?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!