Rio 2016: Szász Emese aranyérmes!

2016. augusztus 06. 23:04

Megszerezte a magyar csapat első aranyérmét Szász Emese párbajtőröző, aki az egésznapos remek vívását követően a döntőben 15-13-ra legyőzte a világbajnok olasz Rossella Fiamingót.

2016. augusztus 06. 23:04
Kiss Brigitta

Izgalmas asszót követően megnyerte a női párbajtőrözők döntőjét Szász Emese a riói olimpián. A döntőt az olasz Rossella Fiamingo kezdte jobban, Szász Emese próbált kapaszkodni, nem is engedte el nagyon ellenfelét, de az első játékrészt az olasz nyerte 6-5-re. A folytatásban Fiamingo négy találattal is vezetett, Száz azonban egy tusra felzárkózott, így 11-12-es olasz vezetéssel fordulhattak rá az utolsó három percre.

A harmadik játékrész első tusát Szász Emese szerezte, majd a másodikat is, így 13-12-nél a magyar vívó először vezetett a döntő folyamán. Ezt követően újra betalált, majd 14-12 után egy együttes találattal 15-13-ra megnyerte az olimpiai döntőt.

Út az olimpiai aranyig

Szász Emese a legjobb 32 között a 2013-as világbajnok észt Julija Beljajevát győzte le 15-11-re, de úgy, hogy ellenfele már 4-1-re is vezetett, Szász azonban képes volt megfordítani az asszót. 

A következő körben, a legjobb 16 között a dél-koreai Kang Joung Mit szintén 15-11-re győzte le a magyar párbajtőröző. 

A negyeddöntő aztán nagyon simára sikeredett: Száz Emese 15-4-re verte el a japán Szato Nozomit.

Egészen másmilyen volt az elődöntőben vívott asszója a francia Lauren Rembivel, ahol az első két szakaszban mindkét versenyző megfontoltan vívott. Ennek ellenére Szásznak sikerült 3 tusos előnyt kiharcolnia. Ám Rembi felzárkózott egy találatra, mivel azonban az idő rohamosan fogyott, a francia pedig hátrányban volt, így muszáj volt támadnia. Ezeket az előre rohanásokat Szász maga javára fordította, és végül 10-6-ra legyőzte Rembit és bekerült a riói olimpia női párbajtőr-versenyének döntőjébe.

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
raber
2016. augusztus 07. 11:01
Istenem, annyira jó volt látni ezt a higgadt, okos, elegáns küzdelmet! Annyiszor facsarodott már el a szívünk, amikor magyarok azonnal elveszítik a hitüket, mihelyt nem a tervek szerint alakulnak a dolgok. És ott el is megy a hajó... Így kell ezt. Nem kétségbeesni; hanem szívósan, okosan, ésszel-hittel küzdeni. Nem csak a páston! Én nem bánom a himnuszt, hallgassuk minél többször- ha már ez a szabály, ne bízzuk másra a rövidítést. Így nemigen lehet énekelni, ezért könyörgöm, idehaza, magunk között ne cseréljük le a gyönyörű, hátborzongatót!!
Tintamin
2016. augusztus 07. 10:08
Obazmeg, az a tetu schmitpali is csak odakerult valahogy, okadok.
vigyor
2016. augusztus 07. 08:07
Izgalmas asszó???? Konkrétan infarktust kaptam, legalább 5x:-)))))))) Elképesztő volt! Hihetetlen! Csodálatos!
Vasvirág
2016. augusztus 07. 08:03
Isten, áldd meg a magyart!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!