Olimpiai bajnok a magyar női kajak négyes!

2016. augusztus 20. 14:51

A 2012-es londoni olimpia után Rióban is a magyar női kajak négyes győzött. A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina alkotta négyes a németekkel volt nagy meccsben a táv nagy részén, de végül magabiztosan hajrázta le őket. Ez volt a magyar olimpiai csapat nyolcadik aranyérme Rióban.

2016. augusztus 20. 14:51
Kiss Brigitta

Aranyérmet szerzett a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina alkotta kajak négyes a riói olimpián szombaton, vagyis a londoni olimpia után ezúttal is a magyar egység nyerte a számot. 

A magyar lányok a táv nagyobbik részén fej-fej mellett haladtak a németekkel, de végül sikerült őket lehajrázniuk és közel egy másodperccet verniük rájuk. A harmadik helyen a fehérorosz egység végzett.

A magyar női kajak négyes egyébként az előfutamát megnyerve (és nem mellékesen összesítésben is a legjobb időt evezve) közvetlenül jutott a fináléba.

Újabb rekord

Az újabb győzelemmel a már eddig is történelminek számító négy aranyérméhez még egyet szerzett Kozák Danuta. Szabó Gabriellának ez volt a harmadik, míg Fazekas-Zur Krisztinának a második aranyérme. Ők mindhárman tagjai voltak a londoni olimpián győztes magyar négyesnek is. Csipes Tamara viszont élete első olimpiai bajnoki címét szerezte a mostani győzelemmel.

Kozák Danuta nem mindennapi teljesítményt tett le az asztalra Rióban: megnyerte a párost Szabó Gabriellával, majd győzött egyesben is, most pedig aranyérmes lett a négyes tagjaként is. Ez szintén egyedülálló a magyar kajak-kenu sport történelmében. Sőt: az olimpiák történetében is, ugyanis erre korábban még egyetlen női kajakos sem volt képes előtte, férfiak közül is csupán az új-zélandi Ian Ferguson még 1984-ben, a Los Angeles-i „csonka olimpián”. 

A magyar kajak-kenu sportágon belül a női szakág soha nem volt ilyen sikeres az olimpiákon, mint most Rióban.

A női kajak négyes olimpiai bajnoki címe egyébként a magyar olimpiai csapat nyolcadik aranyérme volt Rióban.

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. augusztus 21. 11:09
Azért az elgondolkodtató, hogy annyi szakma után (pedagógus, jogász stb.) a sport is elnőiesedett. Hiába! Mi férfiak sokkal lustábbak vagyunk, mint ők.
gabor7th
2016. augusztus 20. 19:50
Az tudja valaki, hogy a férfiak időeredményei milyenek a nőkkel összehasonlítva?
Mata Hari
2016. augusztus 20. 19:16
@kohntalan Ha szerinted ez egy görény ország. akkor miért rontod itt még mindig a lavegőt ?
formaegy
2016. augusztus 20. 17:02
Szép volt! Köszönjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!