Meglett a nyolcadik magyar arany is – ez volt a 15. nap magyar szempontból

2016. augusztus 21. 11:15

Női kajakosaink taroltak ezen az olimpián: Kozák Danuta megnyerte az egyest 500 méteren, a párost Szabó Gabriellával, szombaton pedig Fazekas-Zur Krisztinával és Csipes Tamarával kiegészülve olimpiai bajnokok lettek négyesben is. A férfi vízilabda-válogatott végül az 5. helyen zárta az olimpiát, de úgy, hogy a rendes játékidőben egyszer sem kapott ki. Birkózóinknak ezúttal sem ment valami jól. Magyar eredmények a riói olimpia tizenötödik napjáról.

2016. augusztus 21. 11:15
Kiss Brigitta

Szombaton meglett a magyar olimpiai csapat nyolcadik aranyérme is, miután a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina alkotta női kajak négyes 500 méteren megszerezte az olimpiai bajnoki címet. 

A Vasbányai Henrik-Mike Róbert kenu páros 1000 méteren csak kicsivel maradt le a bronzéremről, de végül a 4. helyen zárt, míg a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás alkotta férfi kajak négyes 1000 méteren a 11., Molnár Péter kajak egyes 200 méteren pedig a 15. helyen végzett.

Birkózóinknak ezúttal sem ment

A szabadfogású birkózók 86 kilogrammos súlycsoportjában Veréb István a 13. helyen végzett, miután egyetlen meccset sem sikerült nyernie. Először nagyon simán, technikai tussal kikapott az orosz Abdulrasid Szadulajevtől a nyolcaddöntőben. Mivel azonban az orosz bejutott a fináléba, Veréb a vigaszágon folytathatta. Ott azonban szintén vereséget szenvedett a venezuelai Pedro Cabellos Fuentes-től 7-6-ra, miután a bírók nem fogadták el a magyar versenyző reklamálását, így a venezuelai kapott még egy pontot 6-6-os állásnál.

A 125 kilogrammos súlycsoportban versenyző, szintén szabadfogású birkózó, Ligeti Dániel a 7. helyet szerezte meg. Ligeti első meccsét simán nyerte a palaui Florian Temenglin ellen, a negyeddöntőben viszont kikapott az örmény Levan Berinadze-től.

Megvan az ötödik hely a pólósoknak

A férfi vízilabda válogatott 12-10-re legyőzte Görögországot, így végül az 5. helyen zárta az olimpiát. A magyar csapat úgy lett ötödik, hogy rendes játékidőben egyszer sem kapott ki az egész torna alatt, egyetlen vereségüket Montenegrótól szenvedték el a negyeddöntőben, akkor büntetőkkel kaptak ki 19-18-ra.

Nem lett top10-es helyezés öttusában

Ahogy pénteken női öttusázóinknak, úgy szombaton a férfiaknak sem sikerült bekerülniük a legjobb tízbe az olimpián. Marosi Ádám végül a 12. helyen végzett, ami ahhoz képest, hogy a rosszul sikerült vívás miatt mennyire hátul volt még két szám után (a 24. helyen), egészen jó eredmény. Demeter Bence pedig a 17. helyen végzett a 36 fős mezőnyben, neki a lovaglás volt a leggyengébben sikerült száma, ott több verőhibát is ejtett, így visszacsúszott a 22. helyre a kombinált szám előtt.

Női triatlonosainknak felemásan sikerült az olimpia: Kovács Zsófia a 24. helyet szerezte meg az 55 fős mezőnyben, míg Vanek Margit egészen a kerékpározás végéig Kováccsal nagyjából azonos időt ment, ám a futásra elfáradt, és végül a 45. helyen zárt.

Továbbra sem változott Magyarország helyezése az éremtáblán

A női kajak négyes aranyérmének köszönhetően Magyarország egy nappal az olimpia zárása előtt is tartja 12. helyét az éremtáblázaton. 

*

Csoportelső pólósok, bronzérmes párbajtőrcsapat – ez volt a 9. nap magyar szempontból

Elkezdődtek a kajak-kenu versenyek – ez volt a 10. nap magyar szempontból

Megvan a hatodik magyar arany – ez volt a 11. nap magyar szempontból

Pars és három kajak-kenus egység is döntős – ez volt a 12. nap magyar szempontból

Kozák Danuta történelmi győzelmet aratott – ez volt a 13. nap magyar szempontból

Nem lett meg a bronz a női pólósoknak, Pars 7. – ez volt a 14. nap magyar szempontból

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2016. augusztus 21. 11:24
Szép volt lányok! Sok magyarnak örömöt okoztatok. Köszönjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!