Magyar csata a páston: Imre Géza Boczkó Gábort legyőzve jutott negyeddöntőbe

2016. augusztus 09. 18:44

A sorsolás szerencsétlensége miatt már a legjobb 16 között egymás ellen kellett vívnia két magyar párbajtőrözőnek. Imre Géza és Boczkó Gábor asszóját végül előbbi nyerte fölényesen, és jutott be így a legjobb nyolc közé.

2016. augusztus 09. 18:44

Imre Géza került ki győztesen a magyar párharcból kedden a riói olimpia férfi párbajtőr versenyének nyolcaddöntőjében. Az asszót 15-8-ra nyerte meg Boczkó Gábor ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé.

Ő volt a jobb, ő nyilatkozik” – mondta a vegyes zónában Boczkó, aki 2008-ban, Pekingben negyedik volt az olimpián.

Borzasztó nehéz volt. Nem is tudom, hogy lelkileg, taktikailag vagy fizikailag volt-e nehezebb – kezdte értékelését Imre. – Már az első harmad végén úgy éreztem, hogy összeesek. Borzasztóan kellett koncentrálnom, mert mindenegyes gondolatát ismerjük a másiknak, együtt vívunk, együtt edzünk, együtt lakunk edzőtáborokban, versenyeken.

Arra a kérdésre, hogy milyen az egymás elleni statisztikájuk versenyeken, úgy felelt: „szerintem most egy ide, és sok oda”. „Nem is emlékszem, mikor vertem meg Boceket legutóbb versenyen. Szerencsémre mostanában nem vívtunk sokat versenyen, de volt egy időszak, amikor rendszeresen legyőzött” – tette hozzá. 

Frissítés

Imre Géza időközben túl van a negyeddöntőn, ahol 15-9-re nyert, így bejutott az elődöntőbe.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
excopp
2016. augusztus 09. 23:03
- (akkor is) szép volt Géza
alex.leopardi
2016. augusztus 09. 22:10
már döntő,végigszurkolom akár Emesét,hátha bejön
excopp
2016. augusztus 09. 21:15
- már az aranyért fog küzdeni - gratulálok
kohntalan
2016. augusztus 09. 19:46
Elég oda egy magyar is. Kettő csak a bajt csinálja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!