Imre Géza olimpiai ezüstérmet szerzett párbajtőrben

2016. augusztus 09. 23:03

Hiába vezetett négy tussal is Imre Géza, végül 15-14-re kikapott a dél-koreai Park Szang Joungtól a riói olimpia párbajtőrversenyének döntőjében.

2016. augusztus 09. 23:03
Kiss Brigitta

Ezüstérmet szerzett párbajtőrben a riói olimpián Imre Géza, miután a döntőben 15-14-re kikapott a dél-koreai Park Szang Joungtól.

Az asszót Imre Géza kezdte jobban, majd több együttes találatot követően a dél-koreai kiegyenlített. Ám Imre szerzett két tust, így az első három percet követően 8-6-ra vezetett a magyar vívó.

A második három percet Park kezdte jobban, és újra sikerült kiegyenlítenie. Aztán Imre négy tust szerzett egymás után, így ennek a játékrésznek a végén már 13-9-re vezetett a dél-koreai ellen.

Az utolsó három perc elején megint Park volt az, aki az első tust megszerezte, de Imre szinte rögtön válaszolt: 14-10. Ezt követően viszont a dél-koreai négy tust is szerzett, és ismét kiegyenlített, majd beszúrta a 15. tust is, így végül Park lett az olimpiai bajnok.

Út a döntőig

Imre Géza a 2. fordulóban, a legjobb 32 között kezdte meg a küzdelmeket, ahol a kolumbiai John Rodriguezzel találkozott, és győzte le őt 15-8-ra. A folytatásban aztán a sorsolás szerencsétlensége miatt egy másik magyarral Boczkó Gáborral kellett megküzdenie a legjobb nyolc közé jutásért: végül ezt az asszót is 15-8-ra nyerte meg.

Az elődöntőbe jutásért a korábbi kétszeres világbajnok észt Nikolai Novosjolovval vívott, és győzött 15-9-re. Következhetett az eldöntő, ahol ellenfele a világranlistát jelenleg vezető francia Gauthier Grumier volt. Imre Géza ezt az akadályt is sikerrel vette, korábbi asszóinál jóval szorosabban, 15-13-ra, de megnyerte az összecsapást, és ezzel bejutott az olimpiai döntőbe.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. augusztus 10. 11:58
Én néztem a koreai csörtéjét a svájci ellen és nem sok esélyt adtam Gézának. A srác pokoli gyors volt és nagyon érezte a távolságot. Ezek után Imre ragyogó vívással egészen a végéig rá tudta erőszakolni az akaratát, az utolsó harmadban azonban, minden mindegy alapon az ázsiai elővette azt a fegyverét, amihez a legjobban ért és bejött neki. Gratulálok Imrének, szép az ezüst is, bármennyire is keserű most neki.
Box Hill
2016. augusztus 10. 11:50
Ezüstérmet szerzett? Aranyat dobott el, mint egy adófizetők pénzéből sportoló hálátlan barom.
kuwiq
2016. augusztus 10. 10:47
Szép volt, van ilyen, hogy nem sikerül. Kész csoda, hogy ilyen idősen döntőbe jutott, fiatalabb, gyorsabb versenyzők ellen. Elméletileg sansza se lett volna ellenük, hiszen a vívásban a gyorsaság, a reflexek kiemelt fontosságúak. Mikor az ellenfél is elkönyvelte magában, hogy ennyi, azután érvényesült ez a faktor, miközben a lassító rész, hogy nyomta a dél-koreait a tét, meg lekerült róla, plusz nagyon jókor jött neki a szünet, megtörte az Imre lendületét. Basszus, egy paraszthajszál hiányzott... De ettől még hatalmas gratula Imre Gézának, egészen szenzációsan vívott egész nap. De hát a 41 év, az sajnos 41 év, a kor korlátai legyűrték.
lynx
2016. augusztus 10. 07:38
Nem a koreai nyert, hanem a mi vívónk vesztett. Azért az ezüst sem semmi, bár fájni fog ez még sokáig. Ilyen a sport. ....Mindig igy volt e világi élet, Egyszer fázott, másszor lánggal égett;...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!