Végső búcsút vettek Somló Tamástól

2016. július 21. 17:47

Csütörtökön, a Kozma utcai izraelita temetőben végső búcsút vettek Somló Tamástól. A zenész keddre virradó éjjel hunyt el hosszú betegséget követően.

2016. július 21. 17:47

Több száz tisztelője, barátja, pályatársa kísérte utolsó útjára Somló Tamás énekest, zenészt, dalszerzőt, a Locomotiv GT tagját csütörtökön Budapesten, a Kozma utcai izraelita temetőben.

A 68 éves korában, július 19-én keddre virradóra elhunyt művészt zsidó szertartás szerint búcsúztatta gyászoló családja előtt Kardos Péter főrabbi. A barátok nevében Léderer Pál újságíró beszélt a ravatalnál.

„Gyönyörködtetett zenéjével és énekével, sugározta magából a jóságot és a szeretetet, ami napjaink világában alig fellelhető” – mondta a főrabbi. Léderer Pál arról beszélt, hogy konszenzus van abban: Somló Tamás volt a magyar zenei élet egyik legeredetibb, legtehetségesebb, legsokoldalúbb és mindenképpen legtermészetesebb, legőszintébb, leglazább alakja.

Összesen 384 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2016. július 22. 16:14
Hirtelenjében nem is tudom, mit mondjak. Lehet, hogy csak én érzem így, de szomorú lettem. Elmúlt a fiatalság, eltüntek az aktív évek, csöndes párbeszéddé halkul minden felháborodás, fájdalom és zsivaj. Majd az is egyre tompábban, egyre messzebbről hangzik. Egyre vontatottabb, azt mondják, ahogy az idő múlik. azért. De valójában semmi nem történik, semmi különleges. Semmi változás. Néha megszakítja a halkuló sustorgást egy-egy madárrikoltás. Aztán végre bealkonyul, elfészkelődik minden....ki hol talál helyet, ott húzza meg magát. Pihentében, útjában, fáradtságában szívesen azt hiszi, biztos otthonra talált.
Dénia
2016. július 22. 15:23
Na viszlát, nyomoroncok.
Bástyaelvtárs
2016. július 22. 09:23
Nagyon szerettem Somlót, nagyszerű zenész volt. Nagy veszteség a halála a magyar zenei életnek. Nyugodjék békében!
Békanász a hasadon
2016. július 21. 23:20
David Somló, itt: São Paulo. 4 órája · Con mis mejores amigos de Bolivia y Argentina aka DLP Sessions. Cristi Collazos Moyano, Ricardo Schnidrig A fia jelenleg Sao Pauloban röhögcsél. Eszerint csak az elvtársai gyászolják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!