Szijjártó: Európában a helyzet nem normális

2016. július 23. 15:17

Európában a helyzet nem normális, ezért a magyar kormány határozott álláspontja, hogy a rendet helyre kell tenni a kontinensen – jelentette ki szombaton Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter a pénteki müncheni lövöldözésre reagálva.

2016. július 23. 15:17

A magyar kormány határozott álláspontja, hogy Európában a rendet helyre kell állítani – jelentette ki szombaton Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter a pénteki müncheni lövöldözésre reagálva. A politikus az MTI-nek azt mondta, az európai politikusok első számú feladata az kell legyen, hogy az európai emberek számára visszaadja, helyreállítsa a biztonságot, szerinte minden európai politikának most ebbe az irányba kell mutatnia. 

Szijjártó: Európában a helyzet nem normális

„Európában a helyzet nem normális, mert ha az lenne, akkor például nem kellene, hogy Franciaországban hónapok óta rendkívüli állapot, vagy az Európai Unió fővárosának helyet adó Belgiumban hónapok óta harmadfokú terrorkészültség legyen, és ha más lenne a helyzet, akkor nem fordulhatna elő, hogy Németországban egy héten belül kétszer követnek el aljas támadásokat ártatlan emberek ellen” – fogalmazott Szijjártó Péter. A miniszter hozzátette: „meg kell védenünk magunkat a szélsőségektől és a terroristáktól, s meg kell védeni magunkat a határainkon”

„Magyarország Németország mellett áll”

Szijjártó Péter kijelentette: Magyarország Németország mellett áll ebben a „rendkívül nehéz helyzetben”, részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak, s mielőbbi felépülést kíván a sérülteknek. Hangsúlyozta, megdöbbentő, hogy Európának egy ilyen biztonságosnak hitt régiójában is előfordulnak ma már ilyen „aljas támadások.” 

Münchenben szombat hajnalban egy 18 éves német-iráni fiatal kilenc embert agyonlőtt és további 27-et megsebesített az Olympia bevásárlóközpontban és a közelben lévő gyorsétteremben, majd öngyilkos lett.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. július 24. 18:36
"Kétségtelen tény, ahogy azt Orbán Viktor is említette, hogy Európa vezetői az elmúlt évtizedekben mindig ugyanazokból a körökből, ugyanazokból az iskolákból, ugyanabból az elitből jöttek. Sajnos ez hazánkra nézve is igaz, hiszen a XX. század pártjai, a Fidesz és az MSZP is ugyanabból az alomból nőttek ki, ugyanannak a politikai elitnek a részesei, amely Orbán szerint megbukott. A Fidesz és az MSZP kéz a kézben szavazta meg a lisszaboni szerződést 2007-ben, mely az Európai Unió jelenlegi helyzetének alapja, a XX. századi pártok szüntették meg többek között a határőrséget, amelyre most égető szüksége lenne az országnak. Ennek az elitnek a bukását bizonyítják az elitellenes politikai pártok erősödései szerte Európában Ausztriától Nagy-Britannián és Franciaországon át Németországig, ennek az elitnek a bukása és az új, elitellenes politikai erők megerősödése hamarosan hazánkat is el fogja érni." /alfahir/
balbako_
2016. július 24. 09:41
A vezetői sem normálisak -kivéve Mo és a V4-ek - akkor mitől lenne a helyzet normális?
Kanóc
2016. július 24. 09:34
Szijjártó szándékosan terel. Az igazi veszély a szélsőjobb és az orosz fenyegetés. (Bár oroszok még nem robbantottak, késeltek, törték át a határkerítéseket, rohanták le a rendőröket, a nácikok meg többnyire dolgos emberek, nem terhelik a szociális rendszert... de azért ez akkor is így van. Mert csak. Mert a ZUSA is ezt mondja. )
Csukamáj
2016. július 24. 09:01
jolly77 2016. július 24. 01:00 @Ph0ton én a helyedben keresnék egy hobbit magamnak, vagy egy nőt vagy Jól megmondtad a tetves ganéjpofájú, folyamatosan sugárban szart okádó fideszcigánynak:) Találva érzi magát a trafikmutyis Geci! Mert kussol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!