Rendkívüli Liget Projekt-ülést hívott össze Sallai Benedek

2016. július 05. 14:50

Egy olyan beruházásról, amellyel a lakosság 81 százaléka nem ért egyet, újra kellene kezdeni a párbeszédet – nyilatkozta Sallai R. Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke. A párbeszéd érdekében péntekre a bizottság támogatásával rendkívüli ülést hívott össze a kormány és a főváros képviselői, valamint kivitelezők és civilek részvételével.

2016. július 05. 14:50

A budapesti zöldterületek megóvása ügyében Sallai R. Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke a bizottság ellenzéki tagjainak támogatásával rendkívüli ülést hív össze péntekre. A képviselő erről kedden, közleményben tájékoztatta az MTI-t. 

Közlése szerint a Városligetben zajló események, „civilek elhurcolása és bántalmazása, információhiányos tájékoztatás a beruházásokról, alternatív megvalósítási tervek hiánya” mind arra utalnak, hogy nem megfelelő módon zajlott a kiemelt kormányzati projekt társadalmi vitája. Tudatta: célja valódi párbeszéd elindítása, és olyan alternatív megoldások keresése, amelyek a budapesti zöldfelületek megóvását és az emberek egészséges környezethez való jogát helyezik az előtérbe. 

Kitért arra is: egy demokratikusan működő országban, ahol a lakosság 81 százaléka nem ért egyet egy beruházással, természetesnek kellene lennie a párbeszéd újranyitásának. Sallai R. Benedek arra kéri a kormányt, hogy a társadalmi vita lezárásáig állítsák le a fák kivágását, és szólaljanak fel „a véleményüket kifejezni kívánó állampolgárok bántalmazása ellen”. Tájékoztatása szerint az ülésen a kormány és a főváros képviselői, a kivitelezők és a civilek egyaránt szót kapnának.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
twist
2016. július 06. 04:33
Most már felhábotító, amit a liget körül művelnek. Azért kapják a mi pénzünkből a fizetésüket, hogy ezen rágódjanak reggeltől estig? Szánalmas libsi banda, akik semmi értelmeset nem tudnak csinálni.
OberEnnsinnen
2016. július 05. 16:17
Benedek! te ne hozzál meleget! Abba belefagynánk.
GV0917
2016. július 05. 15:53
Nagyon előzékeny volt az a bizonyos Sallai R Benedek.Gondolkodtam, kinek a megbízásából vették az 500 fős reprezentatív mintát, ha egyenesen úgy kezdi ez a salátaszaró zöldike, hogy a lakosság 81 %-a ami egy nagyjából két millányi ember 81 %-ának véleményét tükrözheti. Ami ugye megint téves mert az 500 kiválasztott 81 %-a max.405 ember lehet.Nem mondom szép arány...Na annyit kapjon a Schiffertelen Pártod '18-as választásokon!Ezek nagyságrendekkel kevesebben vannak még azoktól is akik éppenséggel szarnak az egész szavazósdi játékaitokra. A másik meg annyi, hogy ez egy bizonyos ember -nem hiszem, hogy saját kútfeje után, inkább a pártja mögött megbúvó hiénák pénzén produkálta a végeredményt! Igaz Sallai R.Benedek? Bence, Bencécske, kemencécske- amibe belebújtál, aztán a mamád rád zárta az ajtót..te meg alaposan bekormozódtál...
Viator
2016. július 05. 15:40
Sallai, az, hogy a belpesti orbánfóbiás zsidóknak nem tetszik valami, az nem egyenértékű azzal, hogy a társadalom nem támogatja a Liget megújítását. Az, hogy a magukat civileknek hazudó ballib aktivisták a ligetben hőzöngenek, fenyegetőznek, akadályoznak egy beruházást, és ezért még az amúgy jogos gumibotozást sem kell megtapasztalniuk egyértelművé teszi, hogy akkor is hazudsz, amikor bántalmazást vizionálsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!