A V4-ek Nagy-Britanniával tárgyalnak az Brexit következményeiről

2016. július 09. 11:42

A visegrádi országok Nagy-Britanniával kiegészülve „civilizált módon” fognak értekezni az Egyesült Királyság Európán belüli jövőbeli státuszáról – jelentette be szombaton Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter.

2016. július 09. 11:42

A visegrádi országok az Egyesült Királysággal kiegészített formátumban a Brexit következményeiről fognak tárgyalni – jelentette be szombaton Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, miután a varsói NATO-csúcstalálkozó keretében részt vett a V4 külügyminisztereinek tanácskozásán.

A Londonnal a „közeli jövőben valószínűleg folytatandó” V4-es egyeztetés során „civilizált módon értekeznének” az Egyesült Királyság távozásáról, valamint Európán belüli jövőbeli státusáról – mondta.

Waszczykowskit megkérdezték, hogy a V4 egységes-e, miután Magyarország és Csehország nem támogatta NATO-egységek kelet-közép-európai állomásoztatását. Ezek az országok „nem folyamodtak a katonai erők állomásoztatásáért, de nem is akadályoztak meg másokat az erre irányuló törekvésekben” – válaszolt, hozzátéve, hogy „ezen a téren nagyon jól áll az egység”.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. július 10. 11:23
"A V4-ek Nagy-Britanniával tárgyalnak az Brexit következményeiről" ----------- Hogy is mondja a mulatós nóta: "Se veled, se nélküled, élni nem lehet ....." :)))
Selamat
2016. július 09. 15:02
Ne tárgyaljanak, hanem egyezkedjenek! Lesz még annak komoly haszna, hogy a briteknek volt merszük.
ivette33
2016. július 09. 14:27
és a britek is tudják kik azok a V4-ek? :O (vagy azzal kezdődik a tárgyalás hogy bemutatkoznak?)
avmanster
2016. július 09. 14:21
"A visegrádi országok Nagy-Britanniával kiegészülve „civilizált módon” fognak értekezni az Egyesült Királyság Európán belüli jövőbeli státuszáról" hozzá lehetne tenni, hogy civilizált módon és józan fejjel fognak értekezni... a permanensen tök részeg alkesz Jean-Claude Juncker britfóbiás böfögéseivel szemben itt is élesen látszik a kontraszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!