Földtörvény: beperelte Magyarországot az Európai Bizottság

2016. június 16. 13:20

Az Európai Bizottság szerint a magyar földtörvény a külföldi és a belföldi befektetőket egyaránt megfosztotta szerzett jogaiktól és befektetéseik értékétől anélkül, hogy ennek fejében kárpótlást biztosított volna. A Bizottság ezért bírósági keresetet indított Magyarország ellen.

2016. június 16. 13:20

Bírósági keresetet indított a határokon átnyúló tevékenységet folytató befektetők mezőgazdasági földterület használatára vonatkozó jogaival kapcsolatos uniós szabályok megsértése miatt az Európai Bizottság csütörtökön Magyarország ellen. A bizottság szerint a magyar földtörvény a külföldi és a belföldi befektetőket egyaránt megfosztotta szerzett jogaiktól és befektetéseik értékétől anélkül, hogy ennek fejében kárpótlást biztosított volna.

Az uniós bizottság álláspontja szerint a törvény kihirdetése és hatálybalépése közötti időszak rendkívüli rövidsége ahhoz vezetett, hogy a befektetőknek nem volt lehetőségük alkalmazkodni az új jogi környezethez. Következésképpen a törvény oly módon fosztotta meg a meglévő befektetőket szerzett jogaiktól és befektetésük értékétől, hogy ennek során nem biztosította az Európai Unió Alapjogi chartájában foglalt jogbiztonságot és a tulajdonhoz való jog tiszteletben tartását.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. június 17. 07:05
En azt mondom, Meszaros Lorinc egy penzugyi zseni!!!
Mich
2016. június 17. 01:03
Ezek most a nyilvánvalóan törvénytelen 'zsebszerződéseket' akarják érvényesíteni...?
=nessuno=
2016. június 16. 23:28
A legtöbb kommentelőnek lövése sincs, hogy miről van szó... Sok magyar állampolgárnak úgy szüntették meg a törvényesen alapított haszonélvezeti jogát (ami ugye egy vagyoni értékű jog....), hogy semmiféle kártalanítást nem kapott, ment a levesbe. Jogállamban ilyen nem lehetséges, a kommunisták államosításához hasonlatos.
Akitlosz
2016. június 16. 20:40
A szerzett jog olyan mint a szerzett TV készülék. Garancia nem jár hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!