Ezrek ünnepelték a válogatottat a Hősök terén

2016. június 27. 19:40

A Himnusszal és a Soho Party focihimnuszával ünnepelt a válogatott és a szurkolók a Hősök terén, miután a focisták hazaértek az EB-ről. Storck szerint elképesztő volt, hogy mindig jobb és jobb teljesítményre voltak képesek, és méltatta a szurkolókat is. Király Gábor még gondolkodik a folytatáson.

2016. június 27. 19:40

A Hősök terén találkozhattak a szurkolók a válogatottal, miután a focisták délután hazaérkeztek a franciaországi foci EB-ről. Több ezres tömeg fogadta a labdarúgó csapatot: szurkolók megtöltötték a tér középső részét, illetve a rendőrség lezárta a Dózsa György utat is az ünneplés idejére. A rajongók már a csapat buszának megérkezése előtt rigmusok kiabálásával melegítettek az ünnepségre. Eleinte játékosok a színpad mögött pezsgőztek, a szurkolók a Soho Party focihimnuszára tomboltak, majd egyenként a színpadra szólították a játékosokat.

A színpadon Dzsudzsák és Storck is méltatta a szurkolókat, amiért biztatták a csapatot. „Nélkületek nem sikerült volna, büszkék vagyunk rátok, nem tudunk elég hálásak lenni. Örülünk, hogy sikerült, összekovácsolnunk ezt a nemzetet. Jól sikerült a felkészülés, minden meccsen nyerni szerettünk volna, az utolsón is. Fel se fogjuk, hogy mi történt, reméljük, ez a pozitív energia az egész országra kihat” – idézi az Index Dzsudzsák Balázst. Dzsudzsák örömét fejezte ki, hogy „Magyarország a legnagyobb ország lett”. Szerinte a felkészülés jól sikerült, és sajnálják a Belgium elleni vereséget. Végül hangsúlyozta: a csapat jó játéka nem egy-két hétre szól.

Bernd Storck szövetségi kapitány megköszönte a szurkolók támogatását, majd úgy nyilatkozott, hogy a jövő csapata áll mögötte és megérdemelték azt a sikert, amit elértek. „Elképesztő volt, mindig jobb és jobb teljesítményre voltunk képesek, köszönet, hogy eljöttetek. Most egy újabb feladat áll előttünk, reméljük, hogy ezt a biztatást a vb-selejtezőkön is megkapjuk. Ígérni nem tudok semmit, de mindent meg fogunk tenni!” – mondta Bernd Storck.

Arra is sokan kíváncsiak, hogy mik a tervei az EB egyik sztárjává lett Király Gábor kapusnak. Király a műsorvezető kérdésére azt mondta: már vannak elképzelései, de még kell pár nap, hogy mindent átgondoljon a jövőről.

 

Fotók: MTI

 

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. június 28. 13:11
Végre láttak egy csapatot, amelyik harcolt, és pl Izland ellen a végén egyenlített ki hátrányból. Ilyenre nemigen volt példa a közelmúltban, aztán kis híján lefocizták Portugáliát a térképről. Előtte a norvégok elleni kettős győzelem megadta az alaphangot. Ezzel a hozzáállással lehet azonosulni, a többségnek az is tetszett, hogy a belgák ellen nem antifociztak, hanem egy nagyon komolymásodik félidőt nyomtak. Végre nem egy beszari, hovatovább egyenesen nevetséges magyar csapatott láttak a pályán, és sokan reméljük, hogy ez csak a kezdet volt. Mondjuk, ha változna valami az nb1-ben, az üdvös lenne, de nem hiszem, hogy akár az edzők, akár a tulajdonosok hozzáállásában fordulat állna be.
még fokozza
2016. június 28. 09:49
agyhalottak
hátakkor
2016. június 28. 01:29
Kevesebb hype: Iceland!
Tintamin
2016. június 27. 23:50
Na, aki ezeket egy irányba tudja szavaztatni, az választást nyer. Ja, már megnyerte kétszer:))) Panem et circenses, azaz focit és rezsicsökkentést:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!