Egy hónap múlva kiderül, ki lesz Schiffer utódja

2016. június 16. 12:14

Az LMP társelnöki posztjára nem zárta ki indulását Csárdi Antal, Hadházy Ákos, Keresztes László Lóránt és Ungár Péter sem. Képviselő-jelöltségre Hadházy és Keresztes mellett Gál József és Csarnó Ákos is pályázhat. A párt társelnök- és képviselőválasztó kongresszusa július 16-án és 17-én lesz.

2016. június 16. 12:14

Július 16-ára és 17-ére tűzte ki társelnök- és képviselőválasztó kongresszusát az LMP, a dátum hivatalos megjelölésével megkezdődött a jelöltállítás folyamata. A társelnöki posztra az MTI megkeresésére nem zárta ki indulását Csárdi Antal, Hadházy Ákos, Keresztes László Lóránt és Ungár Péter sem. 

A képviselő-jelöltséget ugyancsak nem zárta ki Hadházy Ákos és Keresztes László Lóránt, de ahogy fogalmaztak, elgondolkodik rajta Gál József és Csarnó Ákos is.

Így tervezgetnek a jelöltek

Csárdi Antal fővárosi önkormányzati képviselő az MTI megkeresésére úgy fogalmazott: ha azt érzi, hogy tud segíteni az LMP-nek azzal, hogy elindul a társelnökségért, akkor megteszi. Ugyanakkor Budapest mellett tette le a voksát, így az országgyűlési képviselőségért nem indul. 

Hadházy Ákos antikorrupciós szakszóvivő, országos elnökségi tag úgy fogalmazott: ha a jelöltállítás folyamata során úgy érzi, megvan a kellő bizalom iránta és a támogatás mögötte, vállalja a jelöltséget mindkét posztra. Hadházy Ákos 2014-ben az LMP listájának negyvenedik helyén volt. 

Ungár Péter úgy fogalmazott: döntésének meghozatalához kivárja a rendelkezésére álló mintegy két hetet. Keresztes László Lóránt országos elnökségi tag pedig azt mondta: döntéséről elsőként a párt tagságát kívánja tájékoztatni. Keresztes László Lóránt 2014-ben az LMP országos listájának hatodik helyén szerepelt. 

Csarnó Ákos, közigazgatási szakszóvivő az LMP Heves megyei szervezetének felkérésére fontolgatja indulási szándékát - közölte. A politikus 2014-ben a kilencedik helyen állt a párt országos listáján. Pártelnökként nem akar elindulni. 

Gál József országos elnökségi tag, az LMP szóvivője úgy fogalmazott: a képviselő-jelöltségen elgondolkodik, a társelnökségen nem. Ő a lista hatvankilencedik helyén állt. 

Ez a jelölési folyamat menete

Gál József az MTI-nek azt is elmondta: a társelnöki jelentkezések július 5-én éjfélkor zárulnak le, ekkor már a képviselőjelöltek sora is biztossá válik. Társelnök-jelöltté az válhat, akit legalább egy tag jelöl, és programja közzétételével elfogadja a jelöltséget. Az LMP alapszabálya szerint a pártnak egy férfi és egy női társelnöke van, jelenleg Schiffer András helyére keresnek új társelnököt. 

Képviselőnek az lesz jelölhető, aki szerepel a párt 2014-es országos listáján. Képviselőjelöltet a tagok indítványozhatnak csütörtöktől öt napon át. Ezután nyolc nap van arra, hogy az aspiráns megszerezze a tagok tíz százalékának támogatását, vagyis mintegy 65 tagét. Egy tag három jelöltet is támogathat. A posztra férfiak és nők is jelentkezhetnek. A képviselőjelöltek listája is július 5-én éjféltől válik hivatalossá. 

A tisztújítás Schiffer András távozása után vált esedékessé a két pozícióban, aki a társelnökségről június 1-jével, képviselői mandátumáról augusztus 31-ével mondott le, megtartva párttagságát. 

A párt általános tisztújítást jövőre tart.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. június 16. 22:34
Hadházy Ákos, antikorrupciós szakszóvivő,országos elnökségi tag /valamint a bodzatúrós seggek szaknyalója, már harminc rézpetákért még a kilencvenkét éves aggkori agylágyulásban szenvedő nagymamáját is eladni képes,továbbá a sima szabású köpönyegét átszabó és kifordítom-befordítom mégis bunda a bunda- egy két pártot elárulni,bár nem úri- de jó munka!/ De mi a picsa az az ANTIKORRUPCIÓS SZAKSZÓVIVŐ?????
yes_we_can
2016. június 16. 21:47
Kuncze Gábor.Nem zsidó és a szülei nem voltak ávósok.
Zod
2016. június 16. 18:41
http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/halalhirrel-elt-vissza-a-pecsi-lmp-s Keresztesről ennyit.
anegy_
2016. június 16. 18:23
Kiderül, ki lesz Schiffer utódja?" A felhozatalból, vagy azon kívül nem teljesen mindegy? Molyfing súllyal leledzik az összes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!