Szijjártó: Ne a luxemburgi külügyminiszter döntsön a magyarok sorsáról!

2016. május 08. 17:56

Szijjártó Péter közleményben reagált a luxemburgi külügyminiszter hétvégi kijelentésére, miszerint az Európai Unió „meghal”, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el. A külgazdasági és külügyminiszter úgy véli, „Jean Asselborn a megszokott pökhendiséggel másodrangú európainak minősíti azokat, akik nem értenek vele egyet”.

2016. május 08. 17:56

A magyar kormány éppen azért kezdeményezett népszavazást az illegális bevándorlásról, hogy a magyar emberek döntsenek a sorsukról és ne a luxemburgi külügyminiszter – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter az ARD német országos köztelevízió Europamagazin című műsorának hétvégi adásában azt mondta: az Európai Unió „meghal”, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el.

A luxemburgi szocialista politikus hozzátette: Orbán Viktor magyar miniszterelnök „meg fogja nyerni ezt a referendumot”, és ha Magyarország népszavazást tart, akkor talán más tagállamok is így tesznek, és „dobhatjuk a szemétdombra az Emberi Jogok Európai Egyezményét”.

Szijjártó Péter a közleményében úgy fogalmazott: „Jean Asselborn a megszokott pökhendiséggel másodrangú európainak minősíti azokat, akik nem értenek vele egyet”. A külügyminiszter úgy véli, Európa „akkor hal meg, ha a vezetői nem tudnak különbséget tenni menekültek és illegális gazdasági bevándorlók között”, és „ha a vezetői nem értik meg, hogy elsősorban azoknak az embereknek a biztonságáért és jólétéért felelősek, akik megválasztották őket”.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2016. május 09. 05:07
Érdekes, az angolok kilépésről szóló népszavazása,vagy a csehek szintén a kilépésről szóló népszavazási kezdeményezése ne veri ki a biztosítékot,csak a mi kvóta ellenes népszavazásunk. Úgy látszik mi vagyunk a legfontosabb tagállam az EU ban. Vagy csak minket utálnak a legjobban.
áfonya
2016. május 09. 03:04
Brüsszeli emberkereskedelem migráns menekült név alatt,,,ezek a brüsszeli bárók verik a fejünkbe a holokausztot,,hát az mi amit az európai népre rá kényszerítenek unatkozó vörös bárók bele kényszerítenek..
áfonya
2016. május 09. 02:37
Brüsszel az eus emberkereskedelem központja elosztója. Merkel a kivitelező ,szenny leeresztő temető szemetes udvaruk a volt kst országok .
áfonya
2016. május 09. 01:40
Eu németek kiválogatják a betolakodók dologra fogható részét ,többit az eu többi országra sózná,nem leszünk a németek szemét dombja.Már beárazták a nyakunkra behordott német amerikai zászló alatt összefogdosott vándorokat 80 millió forintra fejenként .Betolakodóknak kiosztott feltöltött bankkártyák ősszegét beszednék az eus országokon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!