Jobbik: Mindenképpen szükség van alaptörvény-módosításra kvótaügyben

2016. május 18. 15:33

Alaptörvényt módosítana kvótaügyben a Jobbik a népszavazás helyett, mivel ez utóbbi költséges és eredményessége nem biztosított – fejtette ki Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A népszavazási hajlandóságot csökkenti a Jobbik szerint, ha a parlament négyötöde egyetért a szavazásra bocsátott kérdésben.

2016. május 18. 15:33

A Jobbik a népszavazást követően is szükségesnek tartja az alaptörvény módosítását a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban – közölte Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, miután a parlament igazságügyi bizottsága nem vette tárgysorozatba javaslatukat.

A politikus felidézte, hogy a referendum kérdését szerették volna szó szerint beemelni az alaptörvénybe, elkerülve ezzel a népszavazással járó költségeket és annak kockázatát, hogy nem lesz eredményes a voksolás. Szerinte alacsonyabb a szavazói hajlandóság, amikor az emberek látják, hogy a parlament négyötöde ugyanazon az állásponton van. Staudt Gábor jelezte, hogy a plenáris ülésen is kezdeményezik a javaslat tárgyalását. A népszavazás is oda vezet, hogy ősszel alaptörvényt kell módosítani, mert ez a legstabilabb megoldás – érvelt.

A jobbikos politikust kérdezték arról is, hogy a Hír TV felvétele szerint Rubovszky György kereszténydemokrata politikus Áder János államfő újraválasztásáról beszélgetett egy képviselőtársával, és úgy fogalmazott: „közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi”.

Staudt Gábor ezt „ritka őszinte pillanatként” jellemezte, és fájónak nevezte azt, ha egy ember döntésétől függ, ki lehet köztársasági elnök. Hozzátette: azért kezdeményezték a közvetlen államfőválasztást, hogy az embereknek dönthessenek és ne a parlamenti többség, amely a miniszterelnök kérése szerint voksol. Megjegyezte azt is, kíváncsi lenne arra a listára, amin az szerepel, mit enged és mit nem enged a kormányfő. „Jó lenne tudni mi az a mozgástér, amiben egy országgyűlési képviselő mozoghat” – fogalmazott, kifejtve: másként állnának a dolgokhoz, ha tudnák, hogy egy ember szimpátiáját kell elnyerniük.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. május 18. 20:56
Letartóztatták Kovács Béla lengyel kapcsolatát. Nagy pofon a jobbiknak. A lengyel kémelhárítás kémkedés gyanúja miatt letartóztatta Mateusz Piskorskit, az oroszbarát lengyel Változás nevű párt vezetőjét. Az Index úgy tudja, Piskorski a szintén kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla jobbikos EP-képviselő elleni eljárás során is képbe került, a két politikus kapcsolatban állt egymással. A lengyel Belbiztonsági Ügynökség különleges egységei letartóztatták az oroszbarát Változás párt (Zmiana) vezetőjét, Mateusz Piskorskit, miközben házkutatást tartottak a párt irodájában és a tagok otthonában – írta a lengyel sajtóra hivatkozva a Pcblog. Piskorskit sajtóhírek szerint azzal gyanúsítják, hogy Oroszországnak kémkedett. http://pestisracok.hu/letartoztattak-kovacs-bela-lengyel-kapcsolatat/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201605
thymian
2016. május 18. 19:18
A fityusz csak olyan dolgokban módosít alaptörvényt, ami a hatalmát erősíti. Az országra magasról tesz. Én nem bízom a fideszes országgyűlésben, ezért nem is fogom megszavazni népszavazás alkalmával. A földeket is úgy megvédték, hogy na. Mindenki mástól, hogy belőlük legyenek a az új földesurak (is).
áfonya
2016. május 18. 18:32
Miért akarja USA Európát oroszokra uszítani. http://meteon.org/2016/04/19/megdobbneto-video-rantja-le-a-leplet-hogy-miert-akarja-az-usa-europat-oroszorszagnak-ugrasztani/
3M..
2016. május 18. 16:53
2016, "Jobbik: Mindenképpen szükség van alaptörvény-módosításra kvótaügyben." 2018, Fidesz: "Mindenképpen szükség van alaptörvény-módosításra kvótaügyben." Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!