Offshore-ügyben vizsgálódik a gazdasági bizottság

2016. április 20. 11:52

Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke bejelentette, hogy a parlament gazdasági bizottsága megvizsgálja a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt vezérigazgatójának, Erős Jánosnak a panamai offshore-botrányban előkerült ügyét. Azt vizsgálja a bizottság, hogy Erős János offshore-cégeivel milyen károkat okozhatott a magyar gazdaságnak.

2016. április 20. 11:52

A parlament gazdasági bizottsága megvizsgálja a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt vezérigazgatójának, Erős Jánosnak a panamai offshore-botrányban előkerült ügyét – közölte Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke a testület szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, Erős János – aki 2002-től 2010-ig volt az állami tulajdonú MFB vezérigazgatója – 2007-2009 között offshore cégeivel osztrák befektetési alapokkal üzletelt. A gazdasági bizottság arra kíváncsi, hogy ez milyen károkat okozhatott a magyar gazdaságnak - tette hozzá. Erős János bizottsági meghallgatását a két hét múlva esedékes ülésen tervezik – közölte Bánki Erik.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. április 20. 14:21
"A Bánki Erik vezette gazdasági bizottság rendre off-shore cégeket bízz meg a letelepedési kötvények közvetítésével. A Bánki Erik vezette gazdasági bizottság ma harmadjára vetette el annak az LMP-s törvényjavaslatnak még a tárgyalását is, amely az offshore-lovagok kiseprűzéséről szól. Bánkiék arról sem kívánnak tárgyalni, hogy Magyarországon- a Moneyval ajánlásának megfelelően- a pénzmosás elleni törvényt úgy módosítsuk, hogy ne csak a külföldi, hanem a belföldi kiemelt közszereplőket - tehát a simongáborokat - is fokozott azonosításnak kelljen alávetni. Bánki a bizottsági ülés után persze erről nem beszélt, hanem csak arról, hogy -amúgy nagyon helyesen- a gazdasági bizottság vizsgálni fogja a kaviárbaloldali Erős János off-shore ügyét. Kerényi Jánostól megtudtuk: van "jó" off-shore, amit a fideszesek csinálnak és van "rossz" off-shore, amiből nem ők gazdagodnak. Előbb-utóbb azonban nem csak az off-shore lovagoktól, de az off-shore pártoktól is meg kell szabadulnunk." Schiffer András
liberálzöld.
2016. április 20. 13:42
Mi a fenének vizsgálódni? Már mindenki tudja: van jó off-shore, meg rossz off-shore. A fideszes az jó, a többi meg rossz. Ennyit képtelen felfogni a Nemzet?
kuwiq
2016. április 20. 13:10
Na és mi újság Andy Vajnával?
gudmen
2016. április 20. 12:56
bánki erik vagyonbevallása...: Jövedelem: bruttó 997 170 forint/hó •MEGTAKARITÁS 223 MILLIO FORINT •Adósság: 60 millió forint •Ingatlan: 4 db •Jármű: BMW 420d, BMW C1 (motor), Megjegyzés: Bánki Erik talán veszített valamit tavalyhoz képest, de nem sajnáljuk. Összesen 223 milliója van félretéve. Befektetési jegyben 124 ezer eurót (tavaly 236 ezer euró), és 6000 USA dollárt (3000 dollár) tart, részvényekben idén „csupán” 17,6 milliója van (tavaly 65 milliója volt), megmaradt másfél milliós életbiztosítása és az ezüst étkészlete is. Kettőről 12 millióra növelte készpénztartalékát, és 11,8 millió helyett most már 25,9 milliót követel. Tartozik 60 millióval (ez 48 millióval több a tavalyinál), de vett egy új BMW-t. Több cégben van tulajdona, kettőből 28 milliós jövedelmet kapott 2015-ben."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!