Röhrig: Túlzás a Kossuth-díj, a köszönet az adófizetőket illeti

2016. március 17. 08:31

Röhrig Géza szerint túlzás a Saul fia alkotóinak adott Kossuth-díj – írja a Fidelio. A film főszereplője elmondta: a köszönet elsősorban a magyar adófizetőket illeti. Elmondása szerint az ő munkájuk nélkül nem jöhetett volna létre sem a film, sem a díj. Hozzátette: azon lesz, hogy utólag kiérdemelje a díjat.

2016. március 17. 08:31

Röhrig Géza, a Saul fia főszereplője szerint nem érdemelték meg a Kossuth-díjat, de azt is elárulta: ő azon lesz, hogy utólag kiérdemelje az elismerést – írja a Fidelio. Elmondta: a köszönet szerinte a magyar adófizetőket illeti, hiszen nélkülük nem jött volna létre a film, és a díjat sem kapták volna meg.

Röhrig hozzátette: „fölemelő egy Kossuthról elnevezett díjat átvenni, hisz ő egész életével Bibó tézisét példázta: demokrata az, aki nem fél. A magyar nemzet e csodálatos napján mi mást is kívánhatnánk, mint minél több hozzá hasonlatosan bátor demokratát”.

Összesen 318 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2016. március 18. 18:57
Hát, leginkább olyan alkotók, akik zsidó emberek leírhatatlan, borzasztó szenvedéséről készítettek egy megrázó filmet, mert nyilván ez volt a legfontosabb a számukra, ezt a rettenetet akarták film formájában a világ elé tárni. Nem véletlenül, miután ők is zsidók, ez a szörnyűség személyesen, a közösségük múltjában közvetlenül is érintette őket. Jeles nagyon érdekes interjúkat adott, mert elengedhetetlen volt számára a nagy világ figyelmének fölhívása arra, h. a magyarok már akkor beszennyeződtek a szörnyű népirtás lebonyolításában való részvételükkel és ma sem különbek. Erdélyi nem adott interjúkat, Röhrig NEM ilyen értelemben nyilatkozott. Úgy gondolom, h. a díjátadás és a dísz vacsora közötti időt nem volt szimpatikus a kormány ellenes tüntetésen való részvétellel tölteni, éppen a Parlament előtt, részben, h. egyértelmű legyen, h. mi a véleményük az Orbán kormányról (Orbán takarodj!), részben, h. az a kis idő se vesszék kárba, de nekem tök mindegy, h. mit csináltak és mit nem és örülök, h. a díjat megkapták. Egyébként ilyen félék, megkaptak minden lehetséges díjat és nem mindnyájan magyar és Magyarország fanok, az Orbán kormányt pedig szívesebben látnák leváltva. Ő dolguk, szabad értékválasztás van. Részben ennek a jegyében is filmben maradok az Idánál, a Bukást a számtalan vicces parafrázis ellenére nem gondolom giccsnek, inkább egy rémes tragédiának.
áfonya
2016. március 18. 05:05
Lassan azért ébredezik Európa egy része ,látják Magyarországon mit csinálnak az Ágica a Kanadába kitántorgott Kertész ,a Schiff a Nemes Jeles a Röhrig féle zsidók ,köpködik azokat a magyarokat akik tiszteletben tarják a zsidóság elszenvedett háborús multját . Nem tudom mit várnak mit kéne még tenni a magyaroknak hogy a zsidók vegyék észre .Vannak zsidó személyek azt hiszik mindent szabad ,belerugnak egy nemzetbe mert a mult fájdalma meddig fáj nekik ,,aki a sebeit állandóan feltépi csak azért hogy más nemzetekben bele tudjon rugni fájjon a feltépőnek ,ne annak a nemzetnek akik százszor nagyobb kínt átéltek a kommunizmustól. Saul fia film Kossuth díj mellé gerincet is osztani kellett volna. Átveszik a nagy pénzt közben a kormány ellen tüntetnek ,utána vissza mennek a díj átadó vacsorára ,van pofájuk a kormányfővel és a feleségével kezelni beszélgetni...Az ünnepi tányérba beleszartak, az aljasság negnagyobb foka.
tevevanegypupu
2016. március 17. 23:57
Néha ártalmatlan, kissé habókos pasasnak tűnik..néha nem. De sokkal intelligensebb mint Nemes Jeles, aki csak filmezni tud, máshoz nem nagyon ért. Ezért lehet kapni Oscart meg mindenféle díjakat, de az élethez nem lesz elég..
peninsulavaldes
2016. március 17. 21:24
bár ebben az országban szokás beköltözni a másik villájába, istállót csinálni kastélyból,meg lenyúlni festményeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!