A sztrájk mint politikai eszköz

2016. március 19. 14:59

A jogellenesség miatt nem kapnak védelmet a sztrájkoló tanárok, azonban ha retorziót alkalmaznak velük szemben, az csak növelni fogja a felháborodást.

2016. március 19. 14:59
Mikecz Dániel

„A március 30-i sztrájk újdonság abban az értelemben, hogy politikai eszközként kívánja használni a Tanítanék mozgalom. Abban a tekintetben tulajdonképpen nincs semmi meglepő benne, hogy az ellenzéki pártok és alulról építkező kezdeményezések már az előző ciklus óta próbálkoznak szervezeti és a politikai cselekvés formáját illető innovációkkal. Ilyen volt az Együtt, amelynek volt civil, szakszervezeti és agytröszt szárnya, a kormányváltók összefogása, Várady Zsolt netes platformja, a »kormánybontó« népszavazási kezdeményezés, és ilyen technika a sokat emlegetett előválasztás is. Jogellenes volta miatt nem kapnak védelmet a sztrájkolók, azonban ha retorziót alkalmaznak velük szemben, az csak növelni fogja a felháborodást. A munkabeszüntetés politikai eszközként való használata ugyanakkor nemcsak a jelenlegi pedagógus mozgalom számára jelenthet hatékony eszközt, de új tartalmat és nagyobb jelentőséget adhat a sztrájk intézményének is.”

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2016. március 20. 17:28
Értékelném, ha Mikecz - jogosan, vagy jogtalanul - sztrájkolna. Kevesebb hülyeséget olvasnánk a Mandin.
antioxi
2016. március 20. 16:17
A seggfej Pukit megvezették a zsidók, de meg érdemli és rá fog baszni. A hungarofób zsidó Schilling Árpád (krétakör) adta Puki szájába a törvénytelenségre való felbújtás bejelentését és volt az egyik fő szervező. A zsidók nem birnak magukkal és kavarnak megint, mindig. Rossz hirem van számukra: A magyar társadalom döntően nagyobbik része elutasitja a libsibibsi hőbörgést Pukistól együtt. Esélytelenek.
Szvidrigajlov
2016. március 20. 07:46
Annak a tanárnak, aki sztrájkol nem kell orvosi, vagy szülői igazolás, hogy hiányzott a matek óráról? Illetőleg kérdezném, hogy nem óhajtanak esetleg nulladik órában sztrájkolni? Amit azért tettek nulladikra, hogy délután korábban hazaérhessenek a tanítónénik? (a gyereket meg leszarják, hogy kifacsarják mint a citromot?)
áfonya
2016. március 20. 02:17
KEVESELTÉK A KOSSUTH DÍJ 28 MILLIÓS KITÜNTETÉS ÖSSZEGÉT EZÉRTDÍJ ÁT VÉTELE UTÁN MENTEK TÜNCIZNI. ADJA VISSZA A DÍJAT !!!!!!ILYENEK A HOLOKAUSZT VÉDŐ SZENTJEI.LEJÁRATJÁK A HOLOKAUSZTOT. Sajnálom, hogy valamelyik közcsatorna nem hívta meg őket ezek után egy érdeklődő beszélgetésre. KOSSUTH DÍJ ÁTVÉTELE UTÁN VOLT POFÁJA TÜNTETÉSRE MENNI AZOK ELLEN AKIK MEGTISZTELTÉK MILLIÓL Az megvan, hogy a Saul fia szereplője, Röhrig Géza ki tudja miért, megkapta a Kossuth díjat, kezet fogott a kormány képviselőivel, elfogadja a pénzt, az elismerést (ismétlem nem tudom mire fel) MAJD KIMEGY TÜNTETNI AZOK ELLEN AKIKTŐL EZT ELFOGADTA????? TŰNCIZLÉS UTÁN VOLT POFÁJUK VISSZA MENNI A DÍSZVACSORÁT ELFOGYASZTANI. Most mondjam azt hogy tipikus? Undorító, mocskos, gusztustalan féreg az ilyen. Nem ember de végképp NEM MAGYAR!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!