Megtámadták Abdeslam ügyvédjét

2016. március 24. 10:21

Szóbeli és fizikai bántalmazás is érte a párizsi terrortámadások főszervezőjét védő ügyvédet a napokban. Sven Mary százával kaja a fenyegető leveleket azóta, hogy elvállalta Salah Abdeslam védelmét, és már irodáját is be kellett zárnia munkatársai biztonsága érdekében. Az ügyvéd a keddi brüsszeli merényletek fényében már nem vállalná el újra a terrorista ügyét.

2016. március 24. 10:21

Bántalmazták a novemberi, párizsi terrortámadások megszervezésével vádolt Salah Abdeslam ügyvédjét, Sven Maryt – írta rendőrségi forrásokra hivatkozva a Le Soir francia nyelvű belga napilap csütörtökön. A 126 nap bujkálás után pénteken elfogott terrorista védőügyvédjét a Brüsszelben, két helyszínen elkövetett öngyilkos merényletek után érte a támadás. A szóbeli és fizikai agresszió részleteiről nem közölt további információkat a rendőrségi forrás, de utána az ügyvéd elmondta, hogy munkatársai biztonsága érdekében be kellett zárnia irodáját.

Az ügyvéd nem kért rendőrségi védelmet, noha elmondása szerint amióta elvállta Salah Abdeslam ügyét, százával érkeznek a sértő és fenyegető levelek, egyenlőségjelet téve személye és védence közé. Sven Mary hozzátette, ha tudta volna, mi minden következik még – utalva ezzel az eddig harmincegy áldozattal és több mint kétszáz sérülttel járó merényletekre –, nem vállalta volna el a terrorista védelmét.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2016. március 24. 12:47
Mindenki figyelmébe ajánlom a "Kémek a hídon" c. filmet, amelyben Tom Hanks alakította a lebukott szovjet kém, Abel ezredes védőügyvédjét. Hasonló atrocitásokban volt része, de ő hittel vallotta, hogy a legelvetemültebb vádlottat is megilleti a tisztességes eljáráshoz való jog. Sőt, a bírót is meggyőzte, hogy a közvélemény nyomása ellenére ne ítélje halálra a kémet. S lám, pár évre rá az oroszok lelőtték az U2-kémrepülőgépet és elkapták annak pilótáját, Powelt. Hosszas tárgyalások után került sor kettejük cseréjére Berlinben.
Szúnyog
2016. március 24. 12:28
Fenyegető levelek? Hiszen együtt kéne föllógatni védencével együtt!
DFK
2016. március 24. 11:57
Az ügyvédnek erkölcsét, pótolja a perköltség. Ezt ügyvédtől hallottam...
Nomine
2016. március 24. 11:49
öcsém, ez tiszta diszkrimináció meg rasszizmus már egy rendes ügyvédnek is rettegnie kell belgiumban! Hol vannak ilyenkor a felvilágosult ojróperek akik megvédik a "fékek és ellensúlyok" rendszerét??? értsd: fékek = befogod a pofád, mert ha nem libsi mantrát nyomsz akkor kicsinálunk ellensúlyok = olyan ellensúlyt kapsz a pofádba ha nem kussolsz, hogy az egész életed ellehetetlenítjük
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!